Само за два дни трима души загубиха живота си в

...
Само за два дни трима души загубиха живота си в
Коментари Харесай

Спасител: Само за два дни четирима се удавиха в Бургаско, защото през август морето взима най-много жертви

Само за два дни трима души изгубиха живота си в морето край Бургас. И трите случая са станали на неохраняеми линии. А нощес един човек се удави в поморийския язовир Порой, където мъж след 19,30 часа е влезнал на към 15-20 метра във вътрешността да поплува и е почнал да се дави. Синът му е подал сигнал на 112. Установено е, че се касае за 74-годишен мъж. Тялото му е открито тази заран от водолази. 

Наистина тази година имаме доста смъртни случаи. Това става по няколко аргументи - непознаване на дъното, къпане след приложимост на алкохол, неохраняеми зони без спасители или пък влизат вечер, когато отново няма водно избавяне. Призовавам хората да не влизат във водата след приложимост на алкохол или да изчакат най-малко 8 часа. След щедро хранене също би трябвало да се изчака най-малко два часа. Ако решат хората да се къпят на неохраняем плаж, да са в група. В непознати води би трябвало да се влиза във водата постепенно, с ходене. Защото в случай че дъното в този момент е добре, като се вдигне вълна, релефа се трансформира и може да стане случай. 

Това разяснява пред Нова тв спасителят Петър Русев. 

Августовското море крие огромни опасности. Тогава се получава мъртво течение, тъй като морето се прекатурва към есен. В този интервал става огромно неспокойствие, получават се подводни течения, дънни ями, подводни дупки и тъкмо по тази причина стават доста произшествия точно през август, изясни той.

Ето да вземем за пример тази заран морето е умерено, добре е, само че на обяд като духне вятър всичко може да се промени. Така че морето е динамично. То може да се промени освен за няколко часа, а единствено за час. Затова предлагам на хората да идват на плаж заран, когато няма талази, тъй като е по-безопасно, в сравнение с следобяд, посъветва Русев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР