Само за два дни са образувани две бързи производства по

...
Само за два дни са образувани две бързи производства по
Коментари Харесай

Откриха 676 227 лева, натъпкани в камион и автобус ВИДЕО+СНИМКИ

Само за два дни са формирани две бързи производства по разказа на Търговско дружество Митница Бургас за опит да бъде пренесена недекларирана валута с обща левова равноценност 676 227 лв. при две инспекции на товарен автомобил и рейс, оповестиха от организация " Митници ".

При един от случаите – на 30.01.2023 година на Митнически пункт Капитан Андреево идва влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Ливан. По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина в сак с персонални движимости и в арматурното табло са открити пачки с шотландски и британски паунда с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 111 630 шотландски паунда и 3380 английски паунда с обща левова равноценност 255 947 лв..

 
Ден преди този момент на 29.01.2023 година митническите чиновници откриват недекларирана валута с левова равноценност 420 280 лв. при инспекция на рейс. В транспортното средство, с лидер – турски жител, пътували от Румъния през България за Турция 20 пасажери. Валутата е била укрита във фабрична празнина под последния ред седалки в пътническия салон. Открити са 214 890 евро с левова равноценност 420 280 лв..

Шофьорът на товарния автомобил с двойно поданство румънско и турско и лидерът на рейса - турски жител, са привлечени като обвинени по две бързи производства, формирани от проверяващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално поделение –Свиленград.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР