Само за два дни са образувани две бързи производства по

...
Само за два дни са образувани две бързи производства по
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за над 670 000 лв. на Капитан Андреево

Само за два дни са формирани две бързи производства по разказа на Митница Бургас за опит да бъде пренесена недекларирана валута с обща левова равноценност 676 227 лв. при две инспекции на товарен автомобил и рейс.

При един от случаите – на 30.01.2023 година на Митнически пункт Капитан Андреево дошъл влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Ливан. По метода „ Анализ на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина, в сак с персонални движимости и в арматурното табло, са открити пачки с шотландски и британски паунда с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 111 630 шотландски паунда и 3380 английски паунда с обща левова равноценност 255 947 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".



Ден преди този момент, на 29.01.2023 година, митническите чиновници разкрили недекларирана валута с левова равноценност 420 280 лв. при инспекция на рейс. В транспортното средство, с лидер – турски жител, пътували от Румъния през България за Турция 20 пасажери. Валутата е била укрита във фабрична празнина под последния ред седалки в пътническия салон.  Открити са 214 890 евро с левова равноценност 420 280 лв..

Шофьорът на товарния автомобил, с двойно поданство, румънско и турско и лидерът на рейса - турски жител, са привлечени като обвинени  по две бързи производства, формирани от проверяващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура – Хасково - Териториално поделение – Свиленград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР