Само за два дни са констатирани 80 каравани, които са

...
Само за два дни са констатирани 80 каравани, които са
Коментари Харесай

Собственици на незаконно поставени каравани край Черноморец започнаха да ги премахват

Само за два дни са установени 80 каравани, които са непозволено ситуирани на плаж " Вромос " край Черноморец. За момента инспекциите са предупредителни. Вследствие на осведомителната акция 20 от тях са непринудено отстранени от притежателите им. Това оповестиха от пресцентъра на Областна управа-Бургас.

Установихме каравани с всички вероятни нарушавания. Някои са сложени на плажната линия, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в аграрни земи без нужните документи, сподели по отношение на акцията против противозаконното къмпингуване по Южното Черноморие регионалният шеф. При инспекциите са открити противозаконни сондажи, един от тях - на плажна линия. Открита е и палатка в дере.

Пламен Янев благодари на хората, които непринудено са преместили караваните си. Едни хора се преценяват със законовите правила и спомагат непринудено, а други не осъзнават същността на казуса, разяснява той.

Проверките на плаж " Вромос " не престават, като обсегът на проверяваните парцели се уголемява. Ще се ревизират и парцели по сигнали на жители. Рибарското населено място в местността Ченгене скеле е също на дневен ред за инспекции, където, с изключение на каравани, върху държавни парцели са ситуирани моторни лодки, фургони, движимости и уреди. Част от поземлените парцели в тази зона са с идентификатори: 07079.10.937, 07079.10.973, 07079.10.945, 07079.10.1181 по Кадастралната карта и кадастралния указател на град Бургас.

Междуведомствена комисия ще разказва нарушаванията. Ако притежателите на нелегално ситуирани обекти и уреди не ги отстранен, откакто бъдат предизвестени, следва сформиране на актове на стойност от 1000 до 3000 лева и наложително пренасяне.

Областният шеф Пламен Янев прикани притежателите на каравани, моторни лодки, фургони, движимости и уреди, ситуирани непозволено върху държавна земя, да проявят отговорно отношение към персоналното си имущество, да съблюдават законовите правила и да ги отстранят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР