Само за десетина минути една от новите модерни камери на

...
Само за десетина минути една от новите модерни камери на
Коментари Харесай

Новите камери изловиха 14 джигити за 10 минути

Само за десетина минути една от новите съвременни камери на КАТ улови 14 извършители на бул. " Санкт Петербург " против МЕТРО в Пловдив. Новата техника към този момент работи с цялостна мощ и безотказно засича нарушителите на пътя. Вчера бе направена проява какви са опциите на устройствата.   

Модерните камери са снабдени с лазер и замерват  400 пъти в секунда. Те са невидими за радарите. Имат техническите благоприятни условия да засичат скоростта на няколко автомобила по едно и също време и през  тъмната и  светлата част на денонощието, сподели шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.  И добави, че  ще работят в Пловдив на уязвими места, където има предпоставки за придвижване с висока скорост, и там, където концентрацията на пътнотранспортни катастрофи е по-голяма. 

Устройствата имат специфичен програмен продукт, който при снимане на нарушаването автоматизирано разпознава номера, изпраща онлайн данните, търси ги в сървър и изготвя информация кой е притежателят на автомобила. Човешкият фактор е редуциран до най-малко при боравенето с тях. Той е нужен единствено при монтирането и настройването на камерата за работа.  

Освен че лазерът пресмята дистанцията и скоростта на придвижване, той съумява да засече и изолира всеки извършител независимо.

Новото в тази камера е, че тя може да разграничава скоростите на другите видове моторни транспортни средства. Както и да снима по едно и също време в трите пътни ленти движещите се пътни транспортни средства.  

Камерата засича коли в периметър от 130-140 метра, работи еднообразно добре и денем, и през нощта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР