Само за десетина дни, в периода от края на месец

...
Само за десетина дни, в периода от края на месец
Коментари Харесай

Конфискуваха над 12 000 стоки менте на Дунав мост - Русе

 Само за десетина дни, в интервала от края на месец юни и първите дни на юли, митнически чиновници на Групово дело " Митническо разузнаване и следствие “ са задържали 12 064 контрабандни маркови текстилни произведения, обувки и парфюми при щателни митнически инспекции на рейсове, излизащи от страната в региона на Дунав мост –Русе. Откритите продукти са в търговски количества, не са декларирани, както и не са показани митнически документи за въвеждането на стоките в Европейски Съюз от Турция. За стоките, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, са известени правопритежателите на съответните марки.

При един от случаите на 02.06.2019 година, в региона на ГКПП-Дунав мост е спрян за щателна митническа инспекция излизащ от страната рейс с турска регистрация. При инспекцията в багажното поделение се открива, че в 18 полиетиленови чанти са укрити спортни текстилни произведения, обувки и чехли. Открити са 2494 тениски, 565 къси и дълги панталони, 199 чифта спортни обувки и 210 чифта чехли, всички носещи логото на световноизвестни марки, измежду които " Adidas “, " Nike “, " Puma “, " Boss “. В хода на инспекция се открива, че те са благосъстоятелност на един от пасажерите в рейса, румънски жител, който декларирал, че е закупил стоката от Турция.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор. След подписване на съглашение с Окръжна прокуратура Русе, нарушителят е получил условна присъда и му е наложена санкция в размер на 10 000 лв., а контрабандната стока е отнета в интерес на страната.

При различен случай, в същия ден,  са открити 777 парфюма, от които 360 тестера, укрити в 13 колета, пренасяни от стюарда, турски жител, пътуващ в рейс по направление от Турция през България за Румъния. По-голяма част от парфюмерийните артикули са брандирани с лого на марката " Paco Rabanne “.

На 03.07.2019 година, при щателна митническа инспекция на други два рейса с турска регистрация, излизащи от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе, са открити в единия рейс, в багажа на румънски жител, а в другия на турски жител, надлежно 400 къси спортни панталони разнообразни размери цветове и модели с сложени от страни кантове на комерсиалната марка " Adidas “ и  610 тениски, носещи логото на пет световноизвестни марки. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР