Само за ден 77 доброволци се отзоваха на призива на

...
Само за ден 77 доброволци се отзоваха на призива на
Коментари Харесай

77 доброволци за ден набра Александровска за битка с COVID-19

Само за ден 77 доброволци се отзоваха на апела на УМБАЛ „ Александровска “ студенти и специализанти по медицина да се влючат в борбата с COVID-19.

Сред искащите да оказват помощ на лекари и пациенти са някогашен здравен министър и някогашен регионален шеф. Това са ''бащата'' на здравната промяна доктор Илко Семерджиев и досегашната регионална шефка на Перник Ирена Соколова. Тя бе уволнената от премиера Бойко Борисов поради водната рецесия в Перник, само че по специалност е психотерапевт. Д-р Семерджиев пък последно беше длъжностен министър, назначен от президента Румен Радев.

Александровска болница набира доброволци поради ковид

Още на следващия ден управлението на ''Александровска'', избрана за една от лечебните заведения в София, която да поеме тежките пациенти с ковид, ще се срещне с доброволците.

,,Обмисляме да назначим тези смели хора – бъдещи лекари, с цел да получават заплати, въпреки те да нямат сходно очакване'', съобщи за Скенер.нюз шефът на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов. По думите му всички отзовали се на апела за помощ са изразили подготвеност да са от изгода на пациентите и лекарите.

Междувременно една от реанимациите на УМБАЛ "Александровска ", която е и дихателен център, към този момент е изцяло подготвена за банкет на инфектирани с COVID-19, които са в тежко положение.

,,Към момента са отделени 15 реанимационни кревати, ще се употребява обособен вход, до дни ще е подготвена и стена от гипсокартон, тъй че отделението да е изцяло изолирано от другите клиники в постройката и на етажа'', изясни още проф. Ангелов. Така работата на останалите отделения няма да стопира, а пациентите и медиците ще бъдат защитени от разбъркване на потоците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР