Само за броени дни големите усилия на САЩ да съживи

...
Само за броени дни големите усилия на САЩ да съживи
Коментари Харесай

От Атлантическия до Тихия океан - САЩ затяга блокирането заради бума на нови инфекции

Само за броени дни огромните старания на Съединени американски щати да съживи стопанската система си, страдаща от Covid-19 рецесията, бяха паузирани в огромна част от страната, откакто новите инфекции се усилват с най-бързите темпове от най-ранните дни на пандемията, написа Bloomberg.

В понеделник Калифорния възвърне рестриктивните мерки за доста закрити предприятия на територията на щата, а губернаторът предизвести, че може да наложи даже вечерен час. Мичиган разпореди триседмично отчасти блокиране, до момента в който щати, в това число Орегон, Вашингтон и Ню Джърси също стягат рестрикциите. Дори губернаторът на Айова - щат, който съумя значително да овладее болестта - вкара ограничения.

Новите ограничавания следват бързия растеж на случаите - страната е добавила милион инфекции единствено през първите 10 дни на ноември - което накара здравните управляващи да насочат съществени предизвестия, поради опцията за експлоадирането на неконтролируеми огнища с наближаването на празника за Деня на благодарността.

" Цялата страна е в пламъци. Тъй като хората могат да бъдат заразни, преди да имат признаци, доста от тях сега предават болестта, без да знаят за това. Опитваме се да овладеем този огромен гърмеж ", разяснява Ели Мъри, помощник по епидемиология в Университетското учебно заведение за публично здраве в Бостън.
 Съединени американски щати стартира финансовата година с най-големия недостиг за октомври в историята
Съединени американски щати стартира финансовата година с най-големия недостиг за октомври в историята

През актуалната финансова година той ще продължи да пораства

Средният брой на новите случаи в страната за последните седем дни е скочил с 37%, демонстрират данни от университета " Джон Хопкинс ". А това е най-бързият ритъм в Съединени американски щати от края на март. Пенсилвания означи скок с 14% в общия брой случаи, до момента в който в Охайо те набъбнаха с 19%. Във Вашингтон случаите се повишиха с 11%, а в Илинойс - с 18%. Случаите в Мичиган са се нараснали с 20%, което е най-голямото нарастване в щата от месец април.

В Калифорния обаче обстановката е по-различна и то не за положително. Броят на новите случаи се е нараснал с повече от 51% през първата седмица на ноември - доста по-бързо от 39-процентово нарастване, забелязано по време на последната вълна през юни.

" Скоростта на нарастване е просто без казус в Калифорния. Във всяка възрастова група, всяка демографска - расова, етническа - следим увеличение на случаите ", съобщи губернаторът на щата Гавин Нюзъм в понеделник.

Щатът, в който живеят към 40 милиона поданици, вкара строги ограничавания за обособени окръзи, които обгръщат 94% от популацията, а ограниченията включват затваряне на заведения на закрито, заведения за хранене, театри и други.
 Европа купува по-евтино имунизациите на Pfizer от Съединени американски щати
Европа купува по-евтино имунизациите на Pfizer от Съединени американски щати

Европейски Съюз ще заплати по-малко от 19,5 $ за доза за общо 300 млн. дози

Инфекциите този път не са изолирани в няколко географски района, както бяха в по-ранните стадии на пандемията. Те нарастват по едно и също време в градски и селски региони, както в Средния Запад и Юг, по този начин и по Източното и Западното брегове.

Бизнесът, който към този момент претърпя блокировките и рестриктивните мерки един път, в този момент е изправен пред даже по-големи компликации.

В щата Ню Йорк да вземем за пример питейните заведения и заведенията за хранене към този момент би трябвало да се затварят в 22 часа, като това важи и за фитнес залите. Междувременно събиранията на закрито би трябвало да бъдат лимитирани до 10 души. Губернаторът Андрю Куомо съобщи в понеделник, че ще вкара повече ограничавания, в случай че случаите продължат да нарастват. Щатът към този момент стартира да затворя учебни заведения и несъществени бизнеси в няколко горещи точки.

В мегаполиса управляващите също са подготвени да затворят учебни заведения, в случай че общият % на позитивни проби доближи седемдневна междинна стойност от 3%. Към понеделник цената е 2,77%.
 ФЕД: Акциите и облигациите може да поевтинеят трагично без лек против ковид
ФЕД: Акциите и облигациите може да поевтинеят трагично без лек против ковид

Банките, фондовете, ливъриджнатите вложители и задлъжнелите семейства могат да се окажат изправени пред висок риск
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР