Само за броени часове служители от сектор „Криминална полиция“ при

...
Само за броени часове служители от сектор „Криминална полиция“ при
Коментари Харесай

Само за часове в Пазарджишко: Крадец заплаши дядо с нож, друг отмъкна пенсията на баба

Само за броени часове чиновници от бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик задържаха причинители на два грабежа над възрастни хора.

Сигнал за първия бил получен нощес в РУ-Пазарджик. 77-годишен гражданин на пазарджишкото село Огняново бил в дома си, когато вътре нахлул чужд млад мъж. Заплашвайки го с нож той упорствал възрастният човек да му даде наличните пари.

Междувременно неканеният посетител преровил най-различни места в стаите, само че като не разкрил неотдавна взетата пенсия на стопанина взел радиоприемника му и избягал. За изясняване на случая неотложно бил образуван екип от криминалисти, проверяващ служител на реда и специалист.

За броени часове служителите на реда открили и задържали 29-годишен гражданин на селото, с криминалистични регистрации. В населяван от него парцел е открита откраднатата движимост, конфискувани са и биологични следи уличаващи го като причинител.

Рано тази заран 85-годишна жена отишла до пощенския клон в пазарджишкото село Алеко Константиново. След като взела пенсията си и излязла на открито, на прилежаща улица била пресрещната от млад мъж. Той съумял да измъкне чантата от ръцете й, в която имало документи и одеве теглените пари. Екип от чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при ръководството в регионалния град работили „ по горещи следи “ и не след дълго задържали 18-годишния причинител на закононарушението, от същото село. Установен е и негов 19-годишен съизвършител.

Работата и по двата случая продължава в границите на формираните полицейски производства и под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР