Само за броени часове складът на бул. Христо Ботев 51

...
Само за броени часове складът на бул. Христо Ботев 51
Коментари Харесай

Събориха склада на бул. “Христо Ботев“ 51, ден преди да получи статут на паметник

Само за броени часове складът на бул. " Христо Ботев " 51 бе съборен. Това се случи в деня, в който Специализираният експертен съвет, реши, че  сградата  става индивидуален монумент.  " Има решение само че СЕСОНКЦ, което ще разпиша незабавно. Ще издам наставление за прекъсване на разрушаването на склада на ул. Христо Ботев 51 " съобщи през днешния ден по обед министърът на културата Велислав Минеков. Само час по-късно в терена влезе голям екскаватор, който стартира да разрушава фасадите на склада. 
Прочетете още
Събарянето не бе спряно нито от незабавната аудиенция на Минеков, нито от наличието на регионалния шеф Ангел Стоев. Безполезно бе и визитата на шефката на РДНСК Мария Дончева. 

Разрушаването на постройката се прави на база План за сигурност и здраве, публикуван от Община Пловдив. Техен представител на мястото на събитието липсваше. 

Събарянето на фасадите на склада в час пик провокира голямо запушване на един от най- натоварените пловдивски булеварди. Обезопасяването бе алегорично, като предната фасада бе покрита с тънка мрежа, а дясното платно на булеварда отцепено с два конуса. 





 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР