Само за 5 години грабежите на инкасо автомобили са 6.

...
Само за 5 години грабежите на инкасо автомобили са 6.
Коментари Харесай

За 5 г. над 7 млн. лв. са откраднати при обири на инкасо коли у нас. Криминалист: Подценява се безопасността

Само за 5 години грабежите на инкасо коли са 6. Над 7 милиона са парите, които са откраднати по време на тези незаконни акции. В огромна част от случаите работят 4 маскирани и въоръжени мъже, като охранителите не са тежко потърпевши. Почти всички грабежи през последните години са в Западна България.Според криминалиста Иван Савов постоянно компаниите подценяват разпоредбите за сигурност, съобщи 24 часа.

8 март 2023 година Враца. Малко преди 11 часа двамата охранители оставят автомобила и влизат в магазина. Когато се връщат, парите ги няма. Откраднати са над 300 хиляди лева На мястото не е имало камери, а градът е под полицейска блокада.

Ноември 2022 година. 5 милиона лева са отмъкнати от инкасо автомобил, паркиран в МОЛ на околовръстния път на София. Грабежът е професионален. " Инкасо автомобилът е бил тампониран, т.е. пред него е бил застанал различен автомобил, зад него също ", сподели Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

По-късно двата автомобила от закононарушението са открити опожарени, съгласно проверяващите маскираните четирима мъже са имали револвер и дълго оръжие. Един от охранителите е закопчан с белезници, а водачът ударен от причинителите.

Четирима маскирани и въоръжени удрят инкасо чиновник, взимат наличните в автомобила половин милион лв.. Това се случва през 2021 година в Перник. Оказва се, инкасо автомобилът е бил дебнат по кое време ще спре не бензиностанцията, с цел да бъде ударен.

Всичко това се случва единствено 125 дни откакто още веднъж четирима мъже съумяват да откраднат 1 млн. лева в Перник. Парите изчезват след обир пред енергото в миньорския град. Служителите на охранителната компания не са потърпевши.

Като на кино, двама мъже с перуки се доближават до буса с парите и взимат събраните 300 хиляди лева Случаят е от март 2018 година в Плевен. Още същия ден полицията открива парите в апратамент в града. Арестувани са трима.

През 2017 година в столичния квартал " Овча купел " трима маскирани обират 400 хил лева Нападението се случва, до момента в който охранителите придвижват чувалите с пари. Част от чиновниците са потърпевши. Според криминалиста Иван Савов постоянно компаниите подценяват разпоредбите за сигурност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg