Само за 4 месеца Емил Василев преди 45 секунди 1

...
Само за 4 месеца Емил Василев преди 45 секунди 1
Коментари Харесай

13-годишно момиче похарчи 64 000 долара от парите на родителите си за игри, без те да разберат

Само за 4 месеца

Емил Василев преди 45 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:11 | 06.06.2023

Мъск: „ Ако Китай сътвори извънредно мощен изкуствен интелект то това ще съставлява риск за суверенитета на Китай “

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 15:53 | 06.06.2023

Как по този начин през изтеклите няколко години цената на тв приемниците падна с 97%

IT НовиниСветлин Желев - 9:56 | 05.06.2023

Раждането на „ Черния лебед “: Девет години от „ чертежа на салфетка “ до първия полет

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Още един образец за това какъв брой пристрастяващи могат да бъдат игрите: 13-годишно момиче в Китай похарчило към 64 000 $, откраднати от майка ѝ, за игри, като единствено за 4 месеца детето е „ изтрило “ спестяванията на родителите си.

Неназованото дете било хванато от майка си едвам откакто учителка съобщила, че счита, че детето може да е пристрастено към мобилните игри, откакто забелязала какъв брой време прекарва 13-годишното момиче на смарт телефона си.

Регионалният ефирен канал Elephant News заяви, че майката, чиято фамилия е Уан при инспекция на банковата си сметка открива, че в нея има единствено 0,5 юана, или 13 стотинки.

Пред татко си момичето признало, че е похарчило 17 000 $ за пазаруване на игри и 29 526 $ за покупки в самите игри – сума, почтена за Diablo Immortal. Тя също по този начин похарчила хиляди, давайки пари на най-малко 10 свои съученици, които също желали да си купят разнообразни игри. Общо момичето е похарчило към 64 000 $.

„ Когато ме помолиха да платя за игрите им, аз платих, макар че се усещах неприятно. Ако пък им бях отказала, те щяха да ме тормозят през целия ден. Ако кажех на учителя се опасявах, че той ще каже на родителите ми и те ще се ядосат “.

казва момичето

Както сме виждали и в други случаи на деца, които харчат парите на родителите си за игри, дъщерята е намерила дебитната карта на майка си у дома и я е свързала с телефона си. Тя е знаела и паролата на картата, защото майката ѝ я е споделила, ако момичето има потребност от пари, когато родителите ѝ не са наоколо.

Въпреки че момичето споделя, че не схваща доста за парите и от кое място идват, то знае по какъв начин да изтрива записи от чатове и платежни транзакции, с цел да скрие от родителите си доказателства за харченето им.

Майката се е пробвала да възвърне сумата от няколко платежни компании, само че към момента не е получила цялата сума назад.

Мнозина в обществените мрежи не съчувстват на момичето, като означават, че то е разбирало какво прави, изключително при изтриването на записите на преводите. Други упрекват родителите.

Китай от дълго време не гледа добре на видеоигрите, като преди няколко години ги назова „ електронни опиати “. Държавата позволява на лица под 18 години да играят онлайн игри единствено в продължение на 1 час, сред 20 и 21 ч. локално време, в петък, събота, неделя и на празници.

И преди сме виждали доста сходни случаи, въпреки че сумата, която момичето е похарчило е доста по-висока от нормално. През 2017 година, 11-годишно момиче похарчи съвсем 6 000 паунда за игри единствено за два уикенда. През 2020 година пък един татко откри, че щерка му, също на 11 години е похарчила 6 000 $ в Roblox, като твърдяла, че тя е мислела, че това са пари за Монополи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР