Само за 24 часа на два пъти пациенти нападаха дежурните

...
Само за 24 часа на два пъти пациенти нападаха дежурните
Коментари Харесай

Две нападения срещу сливенски медици само за ден

Само за 24 часа на два пъти пациенти атакуваха дежурните лекари в незабавното поделение на сливенската болница. В лечебното заведение мълчат за бруталната експанзия. Свидетелите отхвърлят коментар.

При двата случая на експанзия – в неделя и късно нощес, е дежурна една и съща сестра, Мария Николова. Снощи тя била атакувана от две дами и един мъж и ударена. „ Разбира се,че ни е боязън,ние не сме предпазени. Заплашват доктори,сестри,санитари,искат да ни убиват, идват… психологично заболели са струпани начело, не можем да ги изгоним”, показа санитарката Анита Желева.

По думите й нападателните хора твърдели, че казусът е незабавен, въпреки да не бил подобен.

През входа на незабавното поделение може да влезе всеки и да се окаже на няколко метра от лекарските кабинети. Медиците настояват, че в случай че на този вход не се постави защита, животът им не е предпазен. „ Входът на незабавното няма по какъв начин да има защита сега. Имаме защита на болничното заведение,която има директна видеовръзка с коридора на отделението”, изясни обаче шефът на МБАЛ-Сливен доктор Васислав Петров.

Нападателите живеят в квартал " Надежда ". Семейство Димитрови имат друга версия за случилото се – в незабавното не им обърнали внимание и ги обиждали.

Майката и сина са арестувани за 24 часа и са платили санкция от 500 лв.. По двата случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР