Само за 24 часа инвеститори са изтеглили общо 1.9 млрд.

...
Само за 24 часа инвеститори са изтеглили общо 1.9 млрд.
Коментари Харесай

Само за 24 часа от Binance са изтеглени $1.9 млрд.

Само за 24 часа вложители са изтеглили общо 1.9 милиарда $ от най-голямата криптоборса в света Binance, заяви във вторник компанията за блокчейн данни Nansen. Новината идва, откакто платформата по-рано през днешния ден съобщи, че „ краткотрайно е спряла “ тегленията на стейбълкойна USDC.

Начинът, по който криптоборсите като Binance и неотдавна банкрутиралият ѝ съперник FTX обработват потребителските депозити, е във фокуса на вниманието и на консуматори, и на регулатори.
 Основателят на банкрутиралата FTX е задържан на Бахамите
Binance, чиято доминация в криптосектора бе циментирана от срутва на FTX, предходната седмица показа информация от отчета, доказващ наличните ѝ запаси, направен от одиторската компания Mazars. Той демонстрира, че притежаваните от борсата биткойни надвишават потребителските депозити единствено в един единствен ден през ноември.

Тегленията на токени на стойност 1.9 млрд $, основани на блокчейна на ethereum, означават най-големия дневен произлязъл поток за интервал от 24 часа от 13 юни, излиза наяве от данните на Nansen. Сумата съставлява по-голямата част от средствата, изтеглени през последните седем дни.

Тегленията от Binance се усилват заради възходящата неустановеност по отношение на отчета за запасите “, разяснява представител на Nansen.

Тегленията бяха „ както нормално “, написа в Twitter основният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Джао. „ Видяхме някои тегления през днешния ден (нетни 1.14 милиарда долара). Виждали сме това и преди. Някои дни имаме чисти тегления; някои дни имаме чисти депозити. “

Говорител на Binance по-рано отбелязва, че платформата разполага с „ повече от задоволително средства “, с цел да отговори на поръчките за изтегляне. „ Потребителските активи в Binance са обезпечени 1:1 и финансовата конструкция на Binance е без задължения “, сподели лицето.

Запитан дали Binance има задоволително стейбълкойни USDC, с цел да отговори на поръчките за изтегляне, той добави, че може да се наложи пренасяне средства в онлайн „ горещи “ цифрови портфейли от офлайн портфейли, да конвертира постоянни токени един в различен или да извърши мрежови надстройки, причинявайки от време на време забавяния.

По-рано през днешния ден стана ясно, че единствено в понеделник чистите изходящи потоци на борсата ( б.р. – разликата сред цената на влизащите и излизащите от платформата активи) са достигнали 902 млн. $.
Новините идват в миг, когато Binance към този момент се намира под регулаторен напън. Американското Mиниcтepcтвo нa пpaвocъдиeтo paзcлeдвa нaй-гoлямaтa бopca зa ĸpиптoвaлyти, откакто прокурорите заподозряха кoмпaниятa в пpaнe нa пapи, нepeглaмeнтиpaни плaщaния и нapyшeния нa нaĸaзaтeлни caнĸции, споделиха пред Reuters четирима източници в понеделник.

Cпopeд инфopмaцията бopcaтa зa ĸpиптoвaлyти e oбpaбoтилa нaд 10 милиарда $ нeзaĸoнни плaщaния тaзи гoдинa и cе e oпитaлa дa заобиколи oт peгyлaтopитe. Kpиптoгигaнтът ocпopвa oбвинeниятa.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBinance изтегляне криптовалута криптоборса ПоследниНай-четениКрипто 32 Само за 24 часа от Binance са изтеглени $1.9 милиарда Политика 164 Движение за права и свободи най-вероятно ще поддържа проектокабинета на ГЕРБ Енергетика 408 „ Лукойл Нефтохим “ минава на неруски петрол от 2025 година Индустрии 412 Как Унгария става меката на новото автопроизводство Компании 10632 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Личности 6410 Планинарят, който трансформира спестяванията си в бизнес за милиони Пазар на труда 6296 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Личности 4484 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Всички новиниОще от КриптоВиж всички

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР