Само за 2 месеца служебният министър на вътрешните работи успя

...
Само за 2 месеца служебният министър на вътрешните работи успя
Коментари Харесай

Младен Маринов: МВР да изготви списък с правилните медии

" Само за 2 месеца служебният министър на вътрешните работи съумя да трансформира осведомителното „ лице “ на Министерство на вътрешните работи – формалната интернет страница на Министерството, в подигравка на в. „ Работническо дело “ от най-мракобесните времена на комунистическия режим. Тогава с встъпителен материал във в. „ Работническо дело “ се заклеймяваха и осъждаха враговете на Партията. Без съд и присъда, без доказателства и по фабрикувани материали в същия вестник. Присъдата в „ Работническо дело “ означаваше и присъда в живота. Комунистическите следователи от Държавна сигурност не проверяваха, те четяха „ Работническо дело “ и издаваха присъди ".

Това написа в профила си във Facebook някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов. Ето и останалата част от ревюто му:

" Вчера /б.р. петък/ в 18 часа и 32 минути на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи е оповестен неизведен със съответния номер материал, чийто краен получател (чрез Министъра на правосъдието) е Висшият правосъден съвет. Авторът е служебният министър Бойко Рашков, същият е следовател от Държавна сигурност (ДС). С този материал, избран от следователя от Държавна сигурност като “сигнал “, изпълнителната власт на Република България упорства за отстраняването на длъжностно лице от правосъдната власт на същата Република България. Според демократичната Конституция на Република България, трите управляващи – изпълнителна, законодателна и правосъдна, са разграничени и сходно деяние се дефинира само като жестоко вмешателство на едната власт в работата на другата. Особено, когато в “сигнала” на лицето Рашков, както във в. „ Работническо дело “ преди 1989 година, са приложени само медийни изявления.

Означава ли това, че същият метод – изявления в интернет, ще бъде прилаган в бъдеще и при работата на органите на Министерство на вътрешните работи за разкриването на закононарушения против българските жители? Още повече, когато за провеждането на, сякаш, „ почтени и транспарантни “ избори Министерство на вътрешните работи използваше само и единствено анонимни сигнали, с цел да тероризира и репресира кметове, общински съветници и симпатизанти на ГЕРБ. Също позната процедура от времето на комунистическата Държавна сигурност, издигнала в фетиш милиционерския инструмент, наименуван „ неизвестен сигнал “.

Кои изявления в интернет ще имат по-голяма доказателствено стойност? Редно е Министерство на вътрешните работи да изготви лист с " верни " медии, чиито изявления са „ безусловно доказателство “ за виновност. И на другите медии, чиито журналистически материали не съставляват никакви доказателства. Така ще бъде ясно, че като си попаднал във фокуса на " верните " интернет издания към този момент си завършен. Станал си част от „ някогашните хора “. Нали, по този начин? ", добавя Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР