Само за 2-3 часа се натрупват 60-80 адреса за коронавирус.

...
Само за 2-3 часа се натрупват 60-80 адреса за коронавирус.
Коментари Харесай

Спешна помощ въвежда специален телефон за пациенти с коронавирус


" Само за 2-3 часа се натрупват 60-80 адреса за ковид. И настрана са другите незабавни адреси ", изясни представителят на ЦСМП Катя Сунгарска.

За да се отвори такава линия обаче би трябвало да има кой да дава отговор и на нея. " Набираме студенти по медицина, които да назначим на трудов контракт, с цел да работят на телефони и да се отзовават единствено на Коронавирус сигнали ", изясни Сунгарска.

И сега, макар че работят ексклузивен брой екипи, от Спешна помощ признават, че от време на време се бавят с часове, до момента в който се отзоват на сигнал за ковид. Причината - пълната стерилизация, през която минават и медиците, и колата за спешна помощ. 

Ако продължи да пораства броят на сигналите, то забавянето ще стане още по-голямо, споделят лекарите. И споделят и другото си безпокойство - медицинските екипи да намелят. Само за последните два дни те са с 2 по-малко. Заради произшествия, след които лекарите се трансформират в пациенти.

" Най-честите аргументи за произшествия са при прекосяването на червен сигнал с включена сигнализация и най-малко един водач не прави път. Така се стига до конфликт ", изясни за Нова тв Радослав Георгиев, началник " Автобаза " в ЦСМП – София.

Така в този миг в сервиз има 11 коли за спешна помощ, а ремонтът от време на време лишава месеци. В Спешна помощ има единствено няколко аварийни коли за спешна помощ, които екипите могат да употребяват откакто станат произшествия. Ако обаче и те се счупят, медиците остават с вързани ръце.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР