Само властите в България могат да вземат решение за съдбата

...
Само властите в България могат да вземат решение за съдбата
Коментари Харесай

ЕБВР отговори на Горанов: Само България може да оттегли Калин Митрев

Само управляващите в България могат да вземат решение за ориста на Калин Митрев - българският представител в централата в Лондон. Те могат да го отстранят или оневинят, само че той е със статут, равносилен на дипломат и не е чиновник на Европейска банка за възстановяване и развитие. Това заяви лондонският в. " Гардиън ", представен от " Дневник "

Британският вестник написа, че " доколкото ни е известно, членове на Управителния съвет от други европейски страни са загрижени от разкритията за " Азербайджанската пералня " и биха желали Митрев да подаде оставка ". Но изданието не показва източника си на тези изводи.

Под заглавие " България ще проверява изказванията за трите милиарда $ от " Азербайджанската пералня " се оповестява, че в София е почнала инспекция за заплащанията на Митрев.

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи през вчерашния ден, че се изчаква формалната позиция на банката до българското държавно управление, с цел да се оформи окончателното му решение.

" Той е номиниран от България като шеф в банката и единствено органите й могат да подхващат съответните дейности против него. На този стадий нашата реакция ще бъде да изпратим публично писмо от държавното управление до президента на банката Сума Чакрабарти, в което да желаяме позицията им ", съобщи Горанов.

Публикациите съответстват със почналото посещаване в Баку на изпълнителния шеф на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти, който бе признат от президента Илхан Алиев. Западните издания, участващи в следствието на " Азербайджанската спекулация ", споделят, че името на президентската двойка на Азербайджан не участва директно в оценените банкови документи, само че имало доста косвени следи, водещи към тях.

Сума Чакрабарти разисква в Азербайджан последни детайлности за заем от 500 милиона $ за страната като част от финансирането на Южния газов кулоар. Решението дали да бъде утвърден заемът би трябвало да бъде взето на съвещание на борда през октомври.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР