Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева“,

...
Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева“,
Коментари Харесай

Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева

„ Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе вреди за 100 млн. лв. “, разяснява пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

„ През последните 5-6 месеца се откриха огромни благоприятни условия пред ВМЗ-Сопот, те не се употребяват, изключително държавните предприятия са сложени на колене сега. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за вложения, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изтърван “, разясни икономическият министър.

Той добави, че в оптимално къси периоди ще свика съвещание на междуведомствената комисия., защото това че е нямало съвещание, се отразява на компаниите, които не могат да внасят и да изнасят. Стоянов посочи, че загубите на ВМЗ-Сопот са най-вече от влошени индикатори на производството, само че и поради неработата на комисията и междуведомствения съвет - не са издавани лицензи и вложители обмислят отдръпване.

„ Тръгването на вложители е доста притеснително “, безапелационен е служебният министър.

Стоянов посочи, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с пряк адресат Украйна.

„ Спазено е решението на Народното събрание “, увери министърът. Според него е допустимо през медиатори оръжие да е минало към Украйна, само че акцентира, че не знае такова нещо и не може да разяснява. По думите му е допустимо поради уволнението му от Корнелия Нинова Българска социалистическа партия да приказват за реваншизъм.

„ Аз и екипът ми сме пристигнали да работим, да градим мостове и да надграждаме. Имам опит в администрацията и знам какъв брой е неприятно всякога да се стартира от нулата и не считам да го върша. Дадох знак с оставането на заместник-министър Данчев, занапред ще има възобновяване на хора. Където има човек, назначен от Нинова, който има експертизата, той ще бъде подсилен от мен “, акцентира Стоянов. Той дефинира основанията за уволнението му като „ проформа “.

Икономическият министър счита, че информацията за прекачване на оръжия от Афганистан към Украйна няма нищо общо с действителността.

„ За мен и сътрудниците ми казусът беше, че (уволнението - б.ред.) беше направено по метод, който напълно омаскариха нашите персони “, изясни служебният министър.

За обстановката с доставките на газ Стоянов означи, че до края на утрешния ден ще са получат отговорите от запитванията към предприятия за това какъв брой от тях употребяват газ, какъв брой от тях могат да минат на различно гориво и какъв брой могат да понижат потреблението на газ.

„ До края на седмицата данните ще се обобщят, с цел да се дават на кризиния щаб “, ангажира се икономическият министър. Стоянов сподели, че не поддържа таван на цени на каквото и да е, тъй като избира пазарът да контролира нещата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР