„Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева“,

...
„Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева“,
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева

„ Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе вреди за 100 млн. лв. “, разяснява пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

„ През последните 5-6 месеца се откриха огромни благоприятни условия пред ВМЗ-Сопот, те не се употребяват, изключително държавните предприятия са сложени на колене сега. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за вложения, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изтърван “, разясни икономическият министър.

Той добави, че в оптимално къси периоди ще свика съвещание на междуведомствената комисия., защото това че е нямало съвещание, се отразява на компаниите, които не могат да внасят и да изнасят. Стоянов посочи, че загубите на ВМЗ-Сопот са най-вече от влошени индикатори на производството, само че и поради неработата на комисията и междуведомствения съвет - не са издавани лицензи и вложители обмислят отдръпване.

„ Тръгването на вложители е доста притеснително “, безапелационен е служебният министър.

Стоянов посочи, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с пряк адресат Украйна.

„ Спазено е решението на Народното събрание “, увери министърът. Според него е допустимо през медиатори оръжие да е минало към Украйна, само че акцентира, че не знае
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР