Само ваксинирането не е достатъчно да се обуздае заразата от

...
Само ваксинирането не е достатъчно да се обуздае заразата от
Коментари Харесай

Британски учен: Само ваксинирането няма да е достатъчно за справяне с пандемията

Само имунизирането не е задоволително да се обуздае болестта от ковид в Обединеното кралство, заключава ново изследване на университета в Уорик.

Съчетанието обаче на последователно облекчение на рестриктивните мерки на локдауна (с месеци) и интензивно всеобщо имунизиране може да минимализира бъдещите талази на пандемията.

Авторът на изследването професор Мат Кийлинг показва, че въпреки и то да е направено преди да са налични цялостни действителни данни за това какъв е резултатът от всеобщото имунизиране, то въпреки всичко стига до заключението, че имунизирането на всички пълнолетни против COVID-19 единствено по себе си не е задоволително да се спре изцяло разпространяването на болестта.

Освен това изследването е изрично, че всяко прибързване с повдигането на рестриктивните мерки може да докара до нови талази на пандемията.

Мат Кийлинг показва, че сполучливият ход на всеобщото имунизиране във Англия в комбиниране с държавната „ пътна карта " за последователно излизане от локдауна дават мотив за оптимизъм.

Той добавя, че без значение от напредъка е добре в бъдеще за известно време да се продължава с тестването, следенето, самоизолирането, положителната хигиена, носенето на маски и отбягване на доста огромни събирания на хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР