Само в рамките на около 40 дни вече има отворени

...
Само в рамките на около 40 дни вече има отворени
Коментари Харесай

Корупция в МВР в съда - за 1 млн. лева и то само за малко над месец

Само в границите на към 40 дни към този момент има отворени правосъдни каузи поради взети от служители на реда подкупи на обща стойност от съвсем 1 млн. лв..
Само катаджиите, които са опитвали да манипулират системата за видеонаблюдение в патрулките, са към 800 души. Във " Вътрешна сигурност " пък са постъпили сигнали за над 100 корумпирани чиновници, и то единствено в първата половина на годината. Заведените каузи обаче са едвам 15. Останалите сигнали са били тествани, а огромна част от тях са счетени за " отчасти основателни ". Преписките по тях обаче са предадени на прокуратурата, написа в. " Монитор ".
Разкритието идва на фона на арестите отпреди 10 дни в 4-то РПУ. Един от арестуваните тогава беше Красимир Кръстев, началник на икономическото звено на районното ръководство и някогашен началник на 2-ро РПУ.
" Това е следствие за проведена незаконна група от чиновници на 04 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Според формираното досъдебно произвеждане с подкупи. Дейността им се показва в така наречен обезпечаване на такса " Спокойствие ", като са натискали и изнудвали дребни притежатели на заведения на територията на 4-то районно за заплащане на месечна такса (между 500 и 2000 лева). В резултат на това, че тези такси очевидно са непостижими за някои от тях се случи това, което виждате ", изясни ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев.
По някои от почналите каузи поради подкупни служители на реда към този момент има решения на първа инстанция, а други към момента се точат. Едни от най-сериозните процеси се водят против цели групи, които са прибирали по 2500 лв. на промяна, до момента в който е трябвало да управляват пътната сигурност. Такава да вземем за пример е бандата, кръстена от вътрешното ведомство " Палките ". Именно в това време от годината част от образуваното незаконно съдружие, облечено в униформи, получи по 3 и 4 години затвор.
В редиците на заведените каузи попада и някогашният шеф на КАТ в Благоевград Данаил Стоицов, който също е измамен под отговорност за приемане на подкупи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР