Само в рамките на няколко дни в България избухнаха куп

...
Само в рамките на няколко дни в България избухнаха куп
Коментари Харесай

Борисов с извънредно искане към Петков заради изгонените руски дипломати

Само в границите на няколко дни в България избухнаха куп кавги. БЛИЦ напомня, че във вторник министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи, че ще изгони 70 съветски дипломати. Именно във връзка на разтърсванията в България от ГЕРБ дадоха ексклузивен брифинг.

"Искам да благодаря на депутатите от ГЕРБ, а и на останалите депутати от опозицията, които съумяха през вчерашния ден от един слаб бюджет с големи опасности, ненапълно да го изправят ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, само че призна, че още доста би трябвало да се направи.

"Този бюджет изисква доста мощна страна, с цел да може да го извърши. В противоположен случай ще катастрофираме, а за задачата българите би трябвало да бъдем доста мощни и единни ", сподели Борисов. "Относно изгонването на съветските дипломати - по този начин гръмко оповестено от Кирил Петков.

После разбрахме, че не е той, а различен. в този момент би трябвало да избираме пред една аматьорска и дилетантска позиция. Аз и партията сме горди хора.

Казахме, че до момента в който не свърши войната в Украйна всички дейности на държавното управление, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. Ние с две ръце поддържаме това решение за дипломатите ", разгласи Борисов. "Това трябваше несъмнено да се случи по различен метод. Днес ние би трябвало да избираме дали да подкрепим тези дейности на държавното управление.

Аз постоянно съм казвал, че гласът на народа е глас Божи. Българският народ избра Кирил Петков и това държавно управление. Това деяние би трябвало да бъде продължено. Никаква крачка обратно не би трябвало да прави държавното управление. Имат цялостната ни поддръжка, тъй като другояче това би значело отвод от суверенитета ", отсече министър председателят на ГЕРБ.

"Сега има война – нещата са черни и бели. Ние поддържаме дейностите на българското държавно управление, тъй като са определени от народа. Щяхме да го създадем по различен метод без да скъсаме дипломатическите връзки, само че това е избрал народът.

Българският народ пожела смяната, а смяната носи това. Ако има избори след два месеца, то българският народ ще се произнесе. Призовавам държавното управление да не връщат обратно и да си свършат работата до дъно. Толкова са им опциите, само че крайната цел ние я поддържаме.

Това, което не ни убива постоянно е поправимо. Ние ще изправим и това. Непоправимо са милиардите, които за тези месеци изтекоха в джобовете им през съветските посланици. За по няколко секунди още веднъж са продавали газ на доближени компании.

Десетки милиони са им в джобовете ", сподели още Борисов. По думите му българският народ е обеднял поради всичко това, а и ще обеднява и още повече. Борисов разяснява и новината от последните минути, че Кирил Петков няма да е претендентът за премиера на "Продължаваме смяната " (ПП) при връчването на новия мандат: "Ще отговора с смешка, първо да кажа, че не съм чул, че ще сменят Петков, само че аз одобрявам техния избор.

В България към този момент да не си водач, тъй като водачът на Българска социалистическа партия не желае водачът на Политическа партия, водачът на Политическа партия не желае водачът на ГЕРБ. Извинявайте, само че тези водачи са повели стотици хиляди хора след себе си. Лидер да не си! Защо? Защото никой не желае с тях да си играе.

Каква работа ми е на мен да давам отговор кой ще е водач на друга партия. Работата ми е този, който ще е там, да е същински водач ". За дейностите на Петков за съветските дипломати водачът на ГЕРБ сподели: "С типичната му фукара отиде в Народното събрание да се направи на значим, а на идващия ден вика - "Чакай, не съм аз! Генчовска! ".

"Ако видите детайлите, които службите са дали през вчерашния ден... напълно различен ще е прочитът ви. Днес би трябвало да се каже на чия страна си - ние сме на страната на демократичния свят и това сме го декларирали преди няколко месеца ", добави Борисов. БЛИЦ напомня, че политическите драми у нас тази седмица бяха няколко.

В четвъртък посланикът на страната у нас Елеонора Митрофанова даде джука нота във външното ни министерство, съгласно която ще изиска от Москва закриване на съветското посолство у нас, в случай че държавното управление ни не анулира решението си за изгонването на рекордните 70 дипломати.

Премиерът в оставка Кирил Петков към този момент прикани съветската страна за отдръпване на предоставената нота. Той се базира на дългогодишните връзки сред двете страни, които има по какъв начин да продължат да се развиват и в бъдеще. И разясни, че българските дипломати в посолството ни в Русия са 12 души, само че в Руското посолство в България ще има опцията да останат 43-ма чиновници.

В късните часове на четвъртък пък се организира Председателски съвет в Народното събрание (НС), след който стана ясно, че Петков ще бъде даден на прокурор. Председателят на ПГ на "Има подобен народ " (ИТН) Тошко Йорданов пък съобщи, че министър председателят в оставка е лъгал брутално и е впрегнал службите, тъй като пада от власт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР