Само в рамките на няколко часа вчера три влака са

...
Само в рамките на няколко часа вчера три влака са
Коментари Харесай

Диващина: Продължава обстрелът на влакове

Само в границите на няколко часа през вчерашния ден три влака са станали обект на нахлуване с камъни в сектора сред гарите Захарна фабрика и Горна баня, оповестиха от БДЖ, представени от Епицентър.

При вандалските прояви няма потърпевши хора, само че има нанесени материални вреди от счупени и пукнати прозорци на преминаващите композиции. И за трите случая е подаден сигнал за нападенията до способените служби на телефон 112.

От БДЖ за следващ път сигнализират, че сходни прояви могат да доведат до съществени последици, застрашаващи живота и здравето на личния състав и пасажерите от влака. Посегателството над влаковете е осъществено в миг, в който се извършва стратегия за главен ремонт на локомотиви, мотриси и вагони. При един от днешните три случая е счупено стъкло на чисто нов излязъл от ремонт пътнически вагон.

От сдружението означават, че сходни прояви саботират активността му за обезпечаване на удобна услуга на клиентите на БДЖ, защото всяка нужда от ремонт води до нарушение на процеса по реализиране на транспортно обслужване и до спомагателни разноски.

От началото на годината досега са регистрирани общо 13 случая на хвърлени предмети по влакове, в резултат на които са потърпевши двама пасажери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР