Само в рамките на месец втори наш делегиран прокурор напусна

...
Само в рамките на месец втори наш делегиран прокурор напусна
Коментари Харесай

Втори наш прокурор напусна Кьовеши

Само в границите на месец втори наш делегиран прокурор напусна Европейската прокуратура. Това е Елена Попова. На 18 януари оставка подаде и Бойко Калфин. Той стана прокурор във ВКП, а в този момент Попова ще се върне като арбитър, написа „ 24 часа “.

На днешното съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет беше докладвано писмо от Лаура Кьовеши до правосъдния министър Крум Зарков. В него европейският основен прокурор осведоми министъра, че на 9 февруари колегията на Европейската прокуратура е приела решението на Елена Попова за оставка. Тя е подадена на 1 февруари. Мотиви не станаха ясни.

Не е изключено и трети делегиран прокурор да напусне Кьовеши единствено след няколко часа. Това е Ивайло Илиев, който се е кандидатирал за наш представител и асистент на националния член в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване („ Евроджъст “). Пленумът на Висш съдебен съвет ще изслушва претендентите от 9,30 часа през днешния ден.

Ако той бъде определен състояние делегираните прокурори ще останат седем. Кьовеши желае те да са 15. Интересът обаче към тези длъжности от ден на ден замира. При първата процедура Висш съдебен съвет уточни 10 делегирани прокурори, само че в Люксембург, където е централата на Европейската прокуратура, избраха четирима. Девет станаха делегираните прокурори едвам при петата процедура. През ноември се организира шеста, при която бяха избрани още трима, само че от Люксембург още не са дали отговор дали са утвърдени.

Неофициално се твърди, че една от аргументите за напускането е недобрата работна среда.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР