Само в планинските райони на югозападна България е слънчево време,

...
Само в планинските райони на югозападна България е слънчево време,
Коментари Харесай

Кога ще дойде сиромашкото лято

Само в планинските региони на югозападна България е слънчево време, само че още не сме в онази част на есенно-зимния сезон, в което да се задържат мъглите. Такава прогноза направи синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия.

Слънчевото време в Югозападна България носи по-ниски утринни температури. Предстои преместване на топли талази от югозапад, като следва до 24-25 градусите да стигнат в Източна България. Твърде топло е, с цел да има важели, изясни Стойчева и добави, че през новата и идната седмица следва повече да се затопли.

На към 1 500 метра надморска височина температурите ще доближават 15-20 градуса. След Димитровден хубавите слънчеви дни са въпросното сиромашко лято, сподели още Стойчева. Ако ще се питаме за сняг, то няма да има в първата половина на месеца. След първата половина на ноември следва намаляване на температурите, което да е единствено с нарастване на облачността. Като цяло доникъде на месеца ще има 2-3 ситуации, при които ще има превалявания, само че не се виждат обилни такива. Към четвъртък-петък температурите ще бъдат много нетипични за есента. В нашата страна е особено да има сиромашко лято, добави Стойчева.

„ Много мраз не се вижда доникъде на месеца, само че ще има обособени дни, в които ще има валежи “, посочи Анастасия Стойчева.

През 1993 година в Николаево и измерена температурата на времето минус 28.5 градус, а през 1926 година в Горна Оряховица температурите на времето са достигнали 32.1 градуса. Не се чакат обилни превалявания през второто десетдневие на ноември, времето ще бъде хубаво за разходка в планината, а през третото следва да има по-съществените превалявания към обобщението на месеца. Тогава температурите също ще бъдат над нормите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР