Само в Националния план за възстановяване и устойчивост, за цифров

...
Само в Националния план за възстановяване и устойчивост, за цифров
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов: В Националния план за възстановяване и устойчивост са предвидени 1,6 милиарда евро за цифров преход

Само в Националния проект за възобновяване и резистентност, за дигитален преход, са планувани 1,6 милиарда евро, което е почти ¼ от всички средства по проекта. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на Кръгла маса на тематика: " Дигитализация, киберсигурност и локално самоуправление “ в УНСС. По думите му верните вложения в цифрова промяна са гаранция за отчитане на резистентен растеж.

Икономическият министър означи, че измежду най-бързо разрастващите се браншове в страната са точно осведомителните и информационни технологии. ИКТ промишлеността в България през 2021 е измежду трите с най-голям растеж. В него са заети над 70 хиляди души, като за 10 години те са се нараснали с над 50%.

" Ролята на общините в българската стопанска система е основна и е значимо те да бъдат ангажирани в колкото може повече процеси “, сподели още министър Никола Стоянов. Той уточни, че сред Министерството на стопанската система и промишлеността и Националното съдружие на българските общини е построено доста положително партньорство. Тази година за първи път представители на общините участваха в Годишната среща на комерсиалните ни аташета зад граница, както и в тематичните работни групи, натоварени със задачата да изработят ограничения за стопански напредък в редица области.

В откриването на кръглата маса участваха ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров, заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, представители на Министерство на електронното ръководство и други

Днешното събитие се провежда взаимно със Съюза за стопанска самодейност, Българската стопанска камара, Министерство на туризма, Министерство на електронното ръководство, Изпълнителна организация " Българска работа за акредитация “, Национално съдружие на общините в Р България, Националното посланичество на студентските препоръки, Студентски съвет при УНСС и с поддръжката на Катедра " Национална и районна сигурност “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР