Само в Куба и Северна Корея пазят класифицирана информация за

...
Само в Куба и Северна Корея пазят класифицирана информация за
Коментари Харесай

Полк. Владимир Миленски: Само в Куба и Северна Корея пазят класифицирана информация за оръжията, като у нас

" Само в Куба и Северна Корея пазят класифицирана информация за оръжията, като у нас и това е тъжно ", това сподели полк. Владимир Миленски, боен специалист и член на Атлантическия съвет в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " в коментар по тематиката за засекретения лист с оръжия, които България ще даде на Украйна.

Още от месец март имаме прецизен лист, даден от украинското посолство на Министерството на външните работи и на Министерството на отбраната  с цялостно изложение от какво въоръжение и муниции се нуждае Украйна, тъй като странат се нуждае точно от това. В този лист лекото стрелково въоръжение, в случай че въобще съществува е несъмнено на  199-та позиция, най в края на листата, стана ясно от думите на Миленски, който допълни, че украинската войска се нуждае от тежки въоръжения - от артилерия и артилерийски муниции, каквито България има. Има потребност и от самолети, каквито ние имаме, а на нас не ни правят работа, от ракетни системи, каквито също имаме и също не ни правят работа.

" Ние, популярност Богу, сме в мир, с помощта на това, че Украйна удържа фронта против агресора Русия. И в случай че даден това въоръжение на Украйна, няма да  пострадат бойните качества на българските въоръжени сили, тъй като е безконечен цинизъм от страна на Румен Радев и на неговия марионетен министър на защитата (б.р министър Димитър Стоянов), да настояват, че в случай че нашите МиГ-29 заминат за Украйна, българските въоръжени сили ще изгубят бойни качества ", сподели още полковник Миленски и добави: " Българските военновъздушни сили нямат бойни качества сега, а просто имат инвентар от летателни средства, само че те не могат да летят ".

" Какво тъкмо крият? Крият нещо, от което са гузни - или са дали прекомерно малко, или са дали нещо, с което ще накърнят инструкциите от Москва ",  сподели още военният специалист.

Съгласуваните дейности, на които са се съгласили дружно съдружниците ни в НАТО, е да се даде, колкото се може повече и  колкото се може по-бързо, и колкото се може по-тежко въоръжение, не противоположното, напомни още той.

" Последен ще разбере какво съдържа описът българският поданик, тъй като украинските въоръжени сили ще го схванат незабавно, нашите съдружници в НАТО ще го схванат незабавно и последни ще го разберем ние - елементарните български жители - данъкоплатци ", добави той.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР