Само в България от НАТО-ските страни в Европа няма батальонна

...
Само в България от НАТО-ските страни в Европа няма батальонна
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Дали ще направи десант в Одеса, или във Варна, за Путин голяма разлика няма

" Само в България от НАТО-ските страни в Европа няма батальонна бойна група на Алианса. Не единствено би трябвало да има такава, а като една от най-слабите армии в НАТО, ние би трябвало сами да я желаяме и да има оптимално доста съдружници тук. Защото дали ще направи десант в Одеса, или във Варна, за Путин огромна разлика няма. " Това сподели националният представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев пред Нова телевизия от коридорите на Народното събрание преди началото на днешното постоянно съвещание на Народното събрание.
Мирчев подсети, преди година никой не е очаквал да има пълномащабна военна офанзива против Украйна. И в случай че в този момент си споделяме, че няма никаква военна заплаха, не знаем по какъв начин ще бъде след една година, по тази причина би трябвало да сме готови. “Когато армията ни не е задоволително готова, когато няма задоволително хора в нея, когато няма задоволително техника, ние сме длъжни да се обърнем към НАТО, на който сме член”, безапелационен е депутатът.
Като непосредствени закани за страната от войната в Украйна депутатът от " Демократична България " открои възможни бежанска вълна и енергийна рецесия. Газовата гръцка връзка с Гърция би трябвало да е подготвена до 1 юли и до тогава, по думите му, има огромна заплаха от дефицит на природен газ. Може да има и дефицит на горива при спиране на доставките на съветски нефт, защото рафинерията в Бургас работи главно с подобен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР