Само в 700 български училища има психолог или училищен съветник.

...
Само в 700 български училища има психолог или училищен съветник.
Коментари Харесай

Само в 700 български училища има психолог или училищен съветник

Само в 700 български учебни заведения има психолог или учебен консултант. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Иван Пейчев, учебен психолог на НУ „ Цани Гинчев “ в Лясковец. По думите му единствено в 1/3 от образователните заведения в България има такива експерти.
За област Велико Търново броят им е към 40. Той уточни, че новият Закон за учебното и предучилищното обучение прокарва политика, съгласно която във всяко учебно заведение да има назначен психолог или педагогичен консултант. Според Иван Пейчев работата на учебния психолог е характерна и сложна.
„ Нашата работа е обвързвана освен с деца, само че и с други учители, други педагогичен експерти. Пряка работа имаме и с управлението на учебното заведение, тъй като в случай че нямаме поддръжка на управлението на учебното заведение, в което работим, няма по какъв начин да прокараме политики за протекция на детето, политики за психологично здраве, политики за приобщаващо обучение. Но въпреки това не считам, че има разлика сред нашата работа и работата на преподавател по български език, тъй като всички работим с деца и всички се стараем да възпитаме едно положително потомство, тъй като въпреки всичко ние сме на учебно заведение поради децата, а не те поради нас “, добави Иван Пейчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР