Само трима на всеки десет британци смятат, че монархията е

...
Само трима на всеки десет британци смятат, че монархията е
Коментари Харесай

Монархията на Острова се срина в очите на обществото до рекордно дъно

Само трима на всеки 10 британци считат, че монархията е „ доста значима “, демонстрира ново изследване с наближаването на коронацията на крал Чарлз Трети. Това е най-ниският индикатор откогато се прави сходно изследване за известността на монархията, съобщи БНР.

Проучване на Националния център за обществени проучвания (NatCen) демонстрира, че публичната поддръжка за монархията е спаднала до историческо дъно. Общо 45% от интервюираните са декларирали, че или тя би трябвало да бъде отстранена, въобще не е значима или не е доста значима. През 2022 година, годината на платинения празник на починалата кралица Елизабет Втора, 35% от интервюираните са дали отговор по същия метод. Новото изследване демонстрира, че броят на хората, които споделят, че монархията е „ доста значима “ за страната, е понижен до 29% от 38% през 2022 година. Това отразява дълготрайна наклонност на намаляваща поддръжка за монархията, откогато се прави това изследване от 1983 година насам.

Главният изпълнителен шеф на Националния център за обществени изследвания Гай Гудуин обаче отбелязва, че до момента в който се следи низходяща наклонност в поддръжка за монархията, от данните излиза наяве, че значими национални събития и тържества, като юбилеи, бракове и раждания с присъединяване на жителите на Уиндзор, имат явен позитивен резултат върху възгледите на обществото за монархията в съответните години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР