Само три вида оръжия биха могли да помогнат за постигането

...
Само три вида оръжия биха могли да помогнат за постигането
Коментари Харесай

The Telegraph: Само три вида оръжия могат да обърнат хода на войната в Украйна

Само три типа оръжия биха могли да оказват помощ за постигането на повратна точка на бойното поле в Украйна, разясняват английският вестник The Telegraph, представен от " Фокус ". Изданието акцентира, че преди всичко военните на Киев се нуждаят от артилерийски снаряди, по-късно от ЗРК " Пейтриът " и най-после - от бронирана техника.

През първите 18 месеца от началото на войната Съединени американски щати бяха главният снабдител на артилерийски муниции за украинските елементи.

" Общо американците подариха към два милиона снаряда. Половината пристигнаха напряко от американски ресурси. Америка тихомълком закупи другата половина от Южна Корея. Тези снаряди, дружно с спомагателни муниции от други източници, разрешиха на украинските оръжия да изстрелват към 10 000 патрона дневно за по-голямата част от първата година и половина от войната. Това беше задоволително, с цел да се изравнят с съветските батареи, когато руснаците изразходваха множеството от запасите си от муниции през първите няколко седмици на войната “, се споделя в материала.

Въпреки това блокадата на Републиканската партия за утвърждение на ново финансиране и по-нататъшното понижаване на количеството муниции, доставяни от Съединени американски щати на Украйна до края на предходната година, редуцираха ежедневните доставки на муниции на украинците с две трети. В материала се отбелязва, че в този момент в Съединени американски щати се строи цех за произвеждане на снаряди – в Тексас, в допълнение към към този момент съществуващо дружество в различен щат. Следователно Съединени американски щати скоро ще могат да създават към 70 000 снаряда на месец, което е шест пъти повече по отношение на количеството от 2022 година.

" Няма причина множеството снаряди да не могат да доближат Украйна, в случай че има финансиране за всеки един от тях, струващ 5000 $. В композиция със снаряди от Европейския съюз, както и така наречен чешка самодейност, незабавни доставки на снаряди от Съединени американски щати може да обезпечат на Украйна дълготрайно артилерийско преимущество за първи път в пълномащабна война “, се изяснява в публикацията.

Нуждата от ЗРК Patriot

Втората най-голяма потребност на Украйна са батареите за противовъздушна защита Patriot и ракети за тях. Военните ги използваха по-специално при свалянето на 13 съветски самолета в границите на две седмици.

" В идеалния случай Украйна би разположила акумулатори Patriot на стойност един милиард $ във всеки от своите половин дузина огромни градове, както и по една на източния и южния фронт. И тези акумулатори ще би трябвало да бъдат свободни да стрелят с оптималната скорост, което значи, че ще се нуждае от непрекъсната доставка на ракети, всяка струваща към три милиона $.Удвояването или утрояването на броя им може да помогне на украинците да възвърнат контрола над фронтовата линия във въздуха, както и да обърне тревожната наклонност на по-големи и по-кървави съветски ракетни офанзиви против украинските градове “, написа The Telegraph.

Бронирана техника

Друг тип оръжие, от което Украйна се нуждае, е бронираната техника. Изданието отбелязва, че 47-ма механизирана бригада е главният оператор на американска бронирана техника, по-специално танкове M-1 Abrams и бойни машини M-2 Bradley, тъй че посредством доставката на ново съоръжение Съединени американски щати биха могли да " спасят един от най-хубавите украински бригади ".

Abrams и Bradley са едни от най-хубавите бронирани машини в света. При контраатаки против съветски щурмови групи западно от Авдеевка, те бяха употребявани за закъснение на съветската зимна атака. В резултат на това се минимизират териториалните загуби на Украйна при понижаване на доставките на артилерийски муниции.

Но американците изпратиха единствено 31 M-1 и към 200 M-2, преди републиканците да спрат помощта. Четири M-1 и повече от 30 M-2 бяха унищожени, останалите бяха развалени. 47-ма бригада изчерпва оборудването си. А армията на Съединени американски щати има " има хиляди по-стари M-1 и M-2 на склад. Те ще се нуждаят от главен ремонт, преди да бъдат изпратени в Украйна, само че един милиард $ е задоволителен, с цел да се заплати за работата, както и за ускорена доставка “, пресмятат в редакцията.

Следователно, незабавно щом ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сложи на гласоподаване помощта за Украйна, Пентагонът ще може да форсира доставката на стотици танкове и бойни машини за украинската войска.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР