Само три седмици се задържа на поста зам.-министър на околната

...
Само три седмици се задържа на поста зам.-министър на околната
Коментари Харесай

Освободена е заелата поста на арестувания зам.-екоминистър Славея Стоянова

Само три седмици се задържа на поста зам.-министър на околната среда и водите Славея Стоянова, която бе назначена на 1 юни на мястото на задържания като началник на незаконна група за схеми с боклуци Красимир Живков. В петък тя е била освободена от длъжността със заповед на премиера Бойко Борисов. Това е станало по нейно предпочитание, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Славеева бе назначена на поста като човек от системата, а не като политическо лице, въпреки министър председателят Бойко Борисов да бе оповестил след задържането и уволнението на Живков, че чака предложение за длъжността от екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро, който е във властта от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.

Димитров разкри по-късно, че Славеева е изготвила всички данни по следствието на прокуратурата за схемите със складирането на рискови боклуци у нас, по което обвинени са и предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашен началник на екоинспекцията в Пловдив и трима притежатели на компании, занимаващи се с боклуци.

" Тя оказа помощ за подготвянето на документите за италианските отпадъци, складирани на пристанищата във Варна и Бургас. Тя беше единствената, която можеше да заеме този пост. Аз я предизвестих, че от на следващия ден животът ѝ няма да е същият и ще чуе за себе неща, които не е предполагала, че ще чуе ", сподели при назначението ѝ Емил Димитров.

Славея Стоянова е била обект на митинг от страна на ГЕРБ-Кърджали през 2013 година, поради подготвяното ѝ тогава издигане на поста началник на РИОСВ-Хасково. Недоволството против нея е било, тъй като е свързвана с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и от структурата на ГЕРБ в Кърджали, ръководена тогава от настоящия ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, са смятали Стоянова за компрометирана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР