Само три минути игра на Тетрис може да намали неустоимото

...
Само три минути игра на Тетрис може да намали неустоимото
Коментари Харесай

3 минути игра на Тетрис намаляват желанието за храна, цигари и алкохол

Само три минути игра на Тетрис може да понижи неустоимото предпочитание за храна, цигари и алкохол. Това се е открило след направено проучване. Звучи супер, нали?

Психолози са стигнали до заключението, че положителната остаряла игра Тетрис сполучливо разсейва вниманието и оказва помощ на хората да управляват апетита си, написа iwoman.bg.

Епизодите на непреодолимо предпочитание нормално траят единствено няколко минути, през което време индивидът си показва мечтаното нещо и удовлетворението, което то ще му донесе – изяснява един от създателите, проф. Джаки Андраде. Често резултатът от тези усеща е, че индивидът се предава и употребява тъкмо това, което се пробва да откаже. Но играейки Тетрис, даже за по няколко минути не позволявате на мозъка ви да основава тези примамливи облици, а без тях жаждата избледнява.

Учените са разкрили, че единствено след 3 минути игра на Тетрис, участниците в проучването им са изпитвали 24% по-малко предпочитание да посегнат към нещо неразрешено, спрямо контролната група.

Идеята да се употребява Тетрис като разсейващ фактор се базира върху теорията, че образната визия е доста значима при желанието за храна, алкохол и цигари, наред с други неща. Ако образната памет е заета с друго, желанието понижава, тъй като потенциалът на мозъка е стеснен.

След като се проведат по-нататъшни изследвания, сравняващи разнообразни видове компютърни игри и разнообразни групи хора, новото проучване може да предложи един елементарен и наличен метод да се помогне на хората в битката с изкушенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР