Само три месеца след 18-ия си рожден ден Кейси Макуортър

...
Само три месеца след 18-ия си рожден ден Кейси Макуортър
Коментари Харесай

Алабама ще екзекутира мъж за престъпление, извършено от него, докато е бил непълнолетен

Само три месеца след 18-ия си рожден ден Кейси Макуортър простреля и умъртви Едуард Лий Уилямс, бащата на приятеля си, в плануван обир и ликвидиране. Сега, повече от 30 години след закононарушението, Алабама възнамерява да го екзекутира.

„ Бях доста комплицирано дете “, Макуортър, в този момент на 49 години, заяви Асошиейтед прес в изявление тази седмица. „ В главата ми се въртяха някои проблеми, които не знаех по какъв начин да поправя, и единственият метод, по който знаех, да се усещам признат, беше да върша някои от глупавите неща, които правех с хората, с които го правех. като че ли бяха семейство в този миг. "

Младата възраст на Макуортър по време на убийството – единствено няколко месеца по-малко от законовия най-малко за смъртна присъда – провокира дискусия по отношение на идната му екзекуция, избрана за 30-часов интервал, започващ в четвъртък вечерта. За да направи случая още по-мрачен, Алабама е един от двата щата, в които законовата възраст за зрялост е 19, а не 18, което значи, че Макуортър механически е бил малолетен, когато е умъртвил Уилямс.

Поради тази причина юристите на Макуортър изиска от Върховния съд два пъти през последните две седмици да отсрочи изтезанието му и да преразгледа случая.

„ Законът на Алабама дефинира възрастта за пълноправие на 19 години, а не на 18 години. затова е малолетен “, юристите на Макуортър пред Върховния съд. Те прибавят, че „ 18-годишните не могат да вземат участие в щатски правосъдни заседатели заради техния юридически статут. Те обаче могат да бъдат наказани на гибел за углавно закононарушение, макар че законът на Алабама другояче ги третира като малолетни. “

< p> „ Има нови проучвания, които демонстрират, че няма нищо магическо в това да навършиш 18 години, когато става въпрос за науката за мозъка – 18-годишните не престават да се развиват и съзряват “, пишат те.

Искането на Върховния съд Макуортър за престой в четвъртък следобяд.

Макуортър беше наказан на гибел през 1994 година за убийството на Уилямс. Според правосъдните документи Макуортър е възнамерявал убийството авансово, заговорничейки с двама по-млади младежи, в това число 15-годишния наследник на Уилямс, да ограбят дома на Уилямс, преди да го убият. В последна сметка Уилямс беше прострелян съвсем дузина пъти от тримата младежи.

Докато другите младежи, взели участие в убийството, и двамата под 18 години, бяха наказани на пожизнен затвор за закононарушението, Макуортър беше наказан на гибел с 10–2 гласа на журито. Трябва да се означи, че Алабама е една от единствено трите, които не изискват единомислещо жури за смъртна присъда.

Екзекуцията на Макуортър ще бъде втората в Алабама след четиримесечни изтезания в щата. Паузата пристигна след поредност от високопоставени изтезания, които хвърлиха надзор върху процедурите за изтезания на страната. Въпреки това, до момента в който страната упорства, че е подобрила своя развой за ликвидиране на наказани на гибел пандизчии, степента на действителните промени остава неразбираема.

Най-забележителната и притеснителна смяна в процеса на осъществяване на щата е, че щатът се измести от една единствена дата на осъществяване към задаване на „ времева рамка “ от няколко дни. Тази смяна идва, откакто щатът трябваше да спре няколко изтезания, тъй като чиновниците на пандиза не съумяха сполучливо да вметнат интравенозна линия в пандизчия, наказан да почине посредством смъртоносна инжекция преди среднощ - с опити, водещи до ужасяващи физически пострадвания за пандизчиите.

Довеждайки до изтезанието си, Макуортър сподели на АП, че ще насърчи други младежи да заобикалят да вършат един животоунищожителен избор, както направи той. „ Всичко, което им се натъкне, което просто не седи добре първоначално, отделете няколко секунди, с цел да го обмислите “, сподели той. „ Защото един неприятен избор, една глупава неточност, едно неуместно решение може да промени живота ви – и тези, на които държите – вечно. “

The post Алабама възнамерява да екзекутира човек за закононарушение, което е направил, до момента в който е законно Непълнолетният се появи първо на Reason.com.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР