Само три дни след като лидерът на ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че

...
Само три дни след като лидерът на ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че
Коментари Харесай

Груевски готви "античния" Димовски за наследник, Заев очаква силна опозиция


Само три дни откакто водачът на ВМРО-ДПМНЕ заяви, че има намерение да се отдръпна от лидерския пост в партията стана ясна, че групировката ще организира ексклузивен конгрес на 23-ти декември. Информацията бе публично доказана от локалната телевизия "Сител".

Груевски е отпред на ВМРО-ДПМНЕ 15 години. Той бе определен на този пост по време на конгреса в Охрид, с директната интервенция на Любчо Георгиевски, в чийто кабинет Груевски заемаше основни позиции.

В централата на ВМРО-ДПМНЕ най-често се загатва името на Илия Димовски като евентуален правоприемник на Груевски. Димовски е измежду най-доверените лица в Изпълнителния комитет на настоящия началник. Той бе и измежду най-ярките бранители на към този момент спряния план "Скопие 2014" и на политиката на така наречен "антиквизация на Македония".

37-годишният Илия Димовски персонално ръководеше и блокадата на македонския парламент при започване на тази година. Чрез процедурни хватки той правеше всичко допустимо за блокирането на избора на ново държавно управление на Република Македония, което докара до ескалация в страната и погрома на Народното събрание на 27-ми април по време на "Кървавия четвъртък". Тогава бяха пребити над 100 души, в това число и настоящия министър председател Зоран Заев.

"В имотния лист на Илия Димовски няма нищо, което да се води на негово име. Там е записано, че неговите родители имат жилища в Охрид и Велес, както и къща в Согле и земя в Чашка и Согле", писа наскоро локалното издание "емагазин". "Управлява "Мерцедес", има акции, само че не споделя от къде", се споделяше още в информацията. Димовски се сочи и като създател на всички скандални заявления на митрополит Агатангел, който получи над 11 млн. евро облигации по време на ръководството на Груевски. В църковните парцели, които са под контрола на Агатангел, неговият брат има свинеферма.

На 1-ви декември в изявление за скопското интернет-издание “Куриер “ Груевски разгласи, че ще подаде оставка пред органите на партията и се надява, че това ще помогне да се урегулира сегашната политическа обстановка. "Вечерта след първия тур на изборите /местните избори от октомври месец тази година, бел.ред./ ясно заявих, че водачът на партията носи най-голяма отговорност... Независимо какъв ще е резултатът от разбора на изборите, даже и в случай че е подобен, че обективно моята виновност е дребна или даже в случай че се откри, че нямам справедлива виновност за загубата, аз ще подам оставка пред органите на партията “, сподели тогава Груевски.

Македонският министър председател и водач на ръководещата Социалдемократическа партия /СДСМ/ Зоран Заев отхвърли да разяснява възможните промени във ВМРО-ДПМНЕ. "Това са вътрешни процеси, които членовете на партията, дружно с управителните органи и структурите на партията ще дефинират, по този начин както за тях е най-добре", сподели Заев, представен от държавната организация МИА. Според него "една мощна съпротива ще направи властта по-отговорна, по-прозрачна, по-почтена и с повече гражданска отговорност". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР