Само това, че точно в момента, когато призовкарят е дошъл

...
Само това, че точно в момента, когато призовкарят е дошъл
Коментари Харесай

Петков с въпроси и имена пред камери, докато призовкар влиза в МС

Само това, че тъкмо сега, когато призовкарят е пристигнал в Министерски съвет, е имало брифинг, е осуетило приемането на документа от Кирил Петков . По време на брифинга обаче излезе Лена Бориславова и прочете пред публицистите датата и часа , на която те е викана - 9 февруари от 15 ч. политическият секретар на кабинета Петков би трябвало да се яви във ВКП по кореспонденция 1475. В качеството на каква е викана във ВКП Лена Бориславова не е записано в призовката.

Премиерът Кирил Петков увери, че не вижда проблем в това да получи призовка и пред медиите. Прозрачността е най-важното нещо, увери Петков.
 Прокуратурата вика на разпит Кирил Петков и Лена Бориславова
Прокуратурата вика на разпит Кирил Петков и Лена Бориславова

Работи се и по лист с имена и прякори, които те са споделили на срещата с Иван Гешев

Преди това в нарочния брифинг Кирил Петков избори въпросите и имената , които е показал и пред основния прокурор Иван Гешев в петък. Той ги е задал в подтекста на незадоволителните резултата от работата на прокуратурата , стана ясно от думите му. Припомняме, за тези въпроси и по-точно за тези имена и прякори се разбра от прессъобщение на прокуратурата през днешния ден. Според пресцентъра на прокуратурата тематиката на диалога е, а съгласно пресцентъра на Министерски съвет министър председателят.

Кирил Петков акцентира на два пъти, че това за обстоятелства, съмнения и имена, които от дълго време са в общественото пространство и са обществено известни . Той изброи:
Скандала с пачките и кюлчетата в чекмеджето в резиденцията на премиера и изключително в случай, че самият експремиер Борисов е признал, че знае коя е Мата Хари. Има ли спомагателни следствия за Пеевски, Манолев и Илко Желязков, също глобени по световния закон Магнитски, откакто против Васил Божков има толкоз доста. Има ли връзка сред заема от ББР и " Булгаргабак ", в случай че господин Пеевски е бил акционер. Заемът в ББР е взет от юриста на Гайтански, направила ли е нещо прокуратурата, с цел да проверява възможни връзки и дали заемът е взет правомерно. Има ли следствие по " Осемте джуджета " и обвинявания по отношение на Петьо Петров - Петьо Еврото. Има ли връзка сред строителните компании, направили противозаконните поправки на язовири, и известния като Таки. Какво е направено по Барселонагейт и поръчката на испанските управляващи, че там има пране на пари. Има ли връзка сред източването на " Автомагристрали " и организацията ГЕРБ. Защо " Булгаргаз " и господин Павлов са се отказали от количествата азерски газ в случай, че същите снабдители и в този момент са заявили, че този газ може да се достави на Месемврия. А и за какво Павлов се е явил единствено в качеството си на очевидец през днешния ден.
Има и други въпроси, само че тези са най-важните , уточни Кирил Петков.

Ние всички желаеме да бъдем осведомени какво прави прокуратурата по тези въпроси. Защо няма отговори, пита Петков?
 КПКОНПИ вика на разпит Надежда Йорданова
КПКОНПИ вика на разпит Надежда Йорданова

Те са поради нейните изказвания против Гешев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР