Само така Великобритания може да започне да обсъжда бъдеща търговска

...
Само така Великобритания може да започне да обсъжда бъдеща търговска
Коментари Харесай

Рюте за сделката с Лондон: Трябва повече месо върху кокала

Само по този начин Англия може да стартира да разисква бъдеща комерсиална договорка с Европейски Съюз до декември.

"Ще имаме потребност от повече месо върху кокала ", сподели холандският министър-председател Марк Рюте, представен от АП и Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че неотдавна се обадил на Мей и й споделил, че водачите от Европейски Съюз "имат потребност от повече изясненост, съответно за сметката ".

Рюте имаше поради парите, които Англия ще дължи на Европейски Съюз за към този момент поети задължения, откакто напусне общността през март 2019 година

"Бих предпочел някаква сума, с цел да преговаряме по нея. Но в случай че това е прекомерно огромно искане, тогава най-малко да бъде направено предложение по какъв начин да стигнем до някаква сума. Но тя (Мей) не може да предложи даже това ", съобщи Рюте.

Все отново съгласно Рюте предлагането на подобаващ способ за пресмятане на парите, които Англия дължи на Европейски Съюз (наскоро беше упомената сума от 40 милиарда евро), може да бъде задоволително, с цел да разреши на водачите да го дефинират като "задоволителен прогрес ", с цел да могат договарянията да се придвижат към втори стадий през декември.

Нямам безусловно никакви подозрения, че в случай че всички ние сме съсредоточени... можем да реализираме добър резултат, съобщи на собствен ред канцлерът на Германия Ангела Меркел. Британската министър-председателка Тереза Мей поставя огромни старания с сътрудниците от Европейски Съюз за реализиране на договорка за Брекзит, само че това към момента "не е задоволително ", счита Меркел.

Открити до през днешния ден, с изключение на отговорностите на Лондон към бюджета на Европейски Съюз, остават и въпросите за правата на жителите на Европейски Съюз във Англия и на британците в Европейски Съюз и за граничния режим с Ирландия.

Сред тематиките, по които двете страни не реализират единодушие, е и ролята на Съда на Европейски Съюз в оценката на спазването и използването на предстоящото съглашение.

Европейският съвет ще разиска през днешния ден хода на договарянията по Брекзит. Очаква се държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз да оценят неналичието на задоволителен прогрес до момента.

Предвижда се тази тематика да бъде разисквана още веднъж на срещата им през декември.

Ако до тогава Европейската комисия, която договаря от името на Европейски Съюз, заяви за пробив, е допустимо да бъдат стартирани договарянията за бъдещите връзки с Лондон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР