Само свободни и независими хора могат да градят бъдещето си

...
Само свободни и независими хора могат да градят бъдещето си
Коментари Харесай

Румен Радев приветства в Пловдив новосъздадената фондация Млади медици за България

Само свободни и самостоятелни хора могат да градят бъдещето си и не инцидентно днешният ден, 22 септември, денят, в който е оповестена независимостта на българската страна, е определен за основаване на фондацията. Това сподели в приветствието си в Пловдив президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на във връзка формалното учредяването на фондация "Млади медици за България ".

Той акцентира, че същността на фондацията е развиването на млади и самостоятелни български жители. Убеден съм, че фондацията има значимо значение освен за българското опазване на здравето, само че и към обществото ни като цяло, тъй като никоя амбициозна национална цел не може да бъде реализирана без здрава нация, а това изисква дейно и новаторско опазване на здравето, ориентирано към бъдещето, т.е. към младежите в системата и тяхното развиване, сподели още президентът.

Президентът акцентира, че всеки доктор и медицински служащ има потребност от независимост в своето професионално израстване, която, по думите му, не трябва да бъде ограничавана от актуалните дефекти на системата - било то финансови, административни, организационни.

Здравеопазването е публичната ни система, която ражда чудовищно неравноправие в заплащането на труда, които изкривяват целия механизъм за професионална реализация, сподели Радев и добави, че нарушеният баланс би трябвало да се възвърне и това може да стане единствено с покоряване на системата на правилата за правдивост.

Само самостоятелният човек може да бъде свободен, а единствено същински свободният човек може да работи, да твори за общото и персонално богатство, сподели в словото си доктор Динко Младенов, ръководител на УС на фондацията. Той се обърна към младите медици с думите "благодарение на нашите донори ще ви подкрепяме финансово, само че вие имате още един проблем, който би трябвало да решите сами - да се преборите за по-добрата си реализация ".

Фондацията е основана за да подкрепя професионалното и кариерно развиване на младите медици в България, които са на възраст до 35 години, учащи или работещи в медицинските специалности. Организацията има за цел да поддържа сегашни и бъдещи медици, да ги стимулира да остават и да се развиват професионално в България. От октомври 25 експерти ще стартират да получават финансова поддръжка в размер на половин заплата от тази на новак доктор, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР