Само споменаването на телесни мазнини ни кара да потреперим от

...
Само споменаването на телесни мазнини ни кара да потреперим от
Коментари Харесай

Мазнините и здравословните мазнини, от които се нуждаем

Само споменаването на телесни мазнини ни кара да потреперим от смут. От години слушаме, че диетата с високо наличие на мазнини усилва равнищата на холестерола, запушва артериите ни кара да страдаме от сърдечносъдови проблеми, в това число риск от сърдечен удар.

От друга страна обаче все по-често се приказва за " здравословни мазнини ", които разсъниха нашата пристрастеност към авокадото, зехтина или сьомгата. Факт е, че мазнините не са толкоз ужасни и че даже биха могли да бъдат нужни.

Университетът McMaster в Онтарио се посвещава на този проблем в продължение на съвсем 10 години, като проучва данните на 135 000 души от 18 разнообразни страни, с цел да изследва честотата на храненето при сърдечносъдовите болести на участниците в изследването.

Мазнините и рискът от инфаркт

Според проучването диетата с ниско наличие на мазнини може да ни убие. Тази концепция опонира на класическото разбиране за рисковете от инфаркт, свързани с тях.

Според получените резултати е по-опасно да сменяем мазнините с въглехидрати, в сравнение с да ги консумираме в чист тип.

Вярно е, че всички мазнини не са идентични. Има наситени, ненаситени, полиненаситени (като тези на соевите и царевичните масла) и не всички имат идентични изгоди, по тази причина би трябвало да се внимава.

Мазнините, от които се нуждаем

Установява се, че е значимо не какъв тип мазнини одобряваме, а методът, по който ги одобряваме. Много явен образец за това дават омега 3 и омега 6 мастните киселини, които тялото ни не може да създаде единствено и би трябвало да набавим посредством храната. В случая на омега 3, можем да го създадем здравословно, да вземем за пример като ядем синя (мазна) риба.

Но при омега 6, които се съдържат най-често в масла от растителен генезис, като слънчоглед, соя, сусам и царевица, е по-сложно. Трябва да се опитваме да си набавим тези мазнини от пъвроизточника по потребен метод, а не като консумираме модифицирани артикули, където те се трансформират в доста по-малко здравословни, пишат от Hola.

Това включва да вземем за пример потреблението на риба звук, сьомга, ядки, бобови растения, семена от лен, като би трябвало да понижим приема на растителни масла и добавки, като маргарин и майонеза.

Друг образец за потребни мазнини са тези на млечните артикули и яйцата, които нямат негативно влияние върху здравето на сърдечносъдовата система. Това не значи, че да ядем мазнини без надзор, само че можем да ги включим без терзание в разнообразна и здравословна диета, богата на плодове, зеленчуци и бобови растения. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР