Само София-град е в червена зона по ниво на заболеваемост

...
Само София-град е в червена зона по ниво на заболеваемост
Коментари Харесай

Само София-град е в червена зона по ниво на заболеваемост от COVID-19

Само София-град е в алена зона по равнище на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Областите с най-ниска заболеваемост на 14-дневна база и попадащи в зелена зона са Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Останалите области са в жълта зона.

Заболеваемостта в България от COVID-19 на двуседмична база е 145 на 100 хиляди души население.

Според картата на епидемиологичната конюнктура, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти, инфектирани с инфекцията, три от районите са в най-ниския стадий - нула. Двата района, обхващащи областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище, са в стадий едно. До дни не се чака смяна, съобщи Българска телеграфна агенция.

7% позитивни проби за денонощие

През последните 24 часа са регистрирани 647 нови случая при 9129 направени теста, сочат данните от Единния информативен портал. Това значи, че 7.1 % от взетите проби са дали позитивен резултат.

Близо 64% от новозаразените за денонощието не са имунизирани. Най-много нови случаи има в София - 250, а минимум в Кърджали - единствено 1.

Общо доказаните случаи на ковид в България са 1 147 812. Броят на дейните случаи понижава и те към този момент са 166 417. Спад има и в броя на настанените в болница - 1 134, от които 131 са в интензивно поделение. Малко над 77% от новопостъпилите в болница не са ваксинирани.

Излекуваните през последното денонощие са 990 души, по този начин общият им брой доближава 944 639.

Починалите за последните 24 часа са 16, половинато от които не са имунизирани. Така броят на жертвите на заболяването у нас към този момент е 36 756.

До момента у нас са сложени общо 4 367 271 дози на имунизациите против COVID-19. През последното денонощие са осъществени едвам 1 744 имунизации. Лицата със приключена имунизация са над 2 млн. души. Над 735 хиляди души към този момент са си сложили бустерна доза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР