Само след три години половината любители на телевизията ще гледат

...
Само след три години половината любители на телевизията ще гледат
Коментари Харесай

Половината зрители ще гледат телевизия през мобилни устройства до 2020 г.

Само след три години половината фенове на малкия екран ще гледат стратегии и филми не на тв приемници, а през смарт телефони, таблети и преносими компютри и ще избират видео по поръчка (Video On Demand), а една трета от тв феновете ще се потапят във виртуална действителност. До 2020 година ще се изравнят гледащите елементарна телевизия и видеото по поръчка, излиза наяве от отчет на " Ериксон " (Ericsson) за трендовете и предстоящите промени на пазара за видео развлечение, извършен в 13 страни и оповестен в понеделник.

До 2020 година мобилните устройства ще бъдат 50% от всички употребявани устройства за гледане на телевизия, като една четвърт от тях ще са умни телефони, сочи изследването.

Зрителите към този момент прекарват 30 часа на седмица пред екрана, което включва всичко: гледане на класическа телевизия, интернет услуги онлайн и по поръчка, както и DVD и Blu-ray дискове. Повече от половината консуматори през днешния ден избират да гледат излъчвания на запис, вместо елементарна телевизия с стратегия. Днес двама от всеки пет консуматори гледат стратегии и видео по желание, а ползата е толкоз висок, че доста от хората биха плащали повече за такова наличие през идната година.

Много значима се оказва подвижността на услугите, показват от " Ериксон ". Потребителите желаят достъп до обичаните си стратегии даже когато пътуват зад граница.

Тинейджърите предстоящо са най-запалените фенове. Те прекарват 33 часа на седмица, отдадени на видео занимания. Младежите употребяват най-вече мобилни устройства за тази цел.

Зрителите имат по-голям достъп от всеки път до телевизионни и видео услуги. Всъщност един от всеки осем консуматори твърди, че в бъдеще би се изгубил в голямото количество налично наличие.

Очаква се до 2020 година една трета от потребителите да употребяват виртуална действителност (VR), само че сега това е обвързвано със съществени разноски. Обяснимо, близо 55% от търсещите новото преживяване биха предпочели аксесоарите към тях да са по-евтини.

Една трета от интервюираните декларират, че биха показали по-голям интерес към VR, в случай че можеха да получат VR пакет от своя снабдител на телевизия и видео.
Потребителите също по този начин високо ценят качественото преживяване както при гледане, по този начин и при потапяне във виртуалната действителност. Близо четвърт интервюираните споделят, че към този момент имат достъп до 4K UHD тв приемници, а 1/3 възнамеряват да закупят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР