Само след няколко месеца София ще бъде не само европейска

...
Само след няколко месеца София ще бъде не само европейска
Коментари Харесай

Фандъкова вярва, че никой няма да работи срещу интересите на столицата

Само след няколко месеца София ще бъде освен европейска столица, а ще е столицата на Европа. Милиони очи ще са отправени към нас . Нашата задача е да покажем опциите на София за бизнес и по-добър живот.

Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по случай 17-ти септември - празника на София.

В речта си кметът означи, че това, което гостите на града ще видят, е един от най-бързо разрастващите се градове в света, град на образованите и готови хора, град на нововъведенията , град с история.

 Почитаме св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов
Почитаме св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

Майката и дъщерите й не скривали своята християнска религия

" Вярвам, че никой от нас няма да работи против ползите и името на града ни ", уточни Фандъкова и добави: " Не е елементарно да се представим почтено, изисква се доста работа, само че в случай че имаме обич и мъдрост в решенията, които взимаме, аз имам вяра, че ще се оправим дружно. "

От своя страна ръководителят на СОС Елен Герджиков поздрави всички софиянци, всички хора, които живеят в града, които учат, работят или просто са посетители на София.

Той благодари на жителите за търпението по време на осъществяването на амбициозната строителна и капиталова стратегия . По думите му, тя в действителност създавала известно усложнение в напредването.

" Всички знаем, че това е неизбежно и тази стратегия е значима за бъдещето и за това София да стане още по-удобна , още по-зелен и още по-предпочитан за живеене град. Искам да благодаря на нашите съграждани за гражданската им интензивност и за присъединяване им при взимането на решения. Все повече цивилен организации се включват в процеса на взимане на решения , в процеса на полемиките и това е добре за града и за нашето общество. По този метод и решенията, които се взимат, са в действителност по-мъдри, по-дългосрочни, по-устойчиви и по-значими за нашия град ", означи той.

По мотив празника на града бяха връчени оценките на Столична община на посланици и дейци, съдействали със своите каузи за материалното и духовното израстване на града. Сред отличените бяха Владимир Кисьов, проф. Васил Николов, рок група " Щурците ", хор " Христина Морфова ", проф. Ива Петкова, балет " Арабеск ", посланика на Холандия Н. Пр. Томас ван Орсхот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР