Само след няколко дни Турция ще удари туристите с тежка

...
Само след няколко дни Турция ще удари туристите с тежка
Коментари Харесай

След броени дни Турция ще удари туристите с тежка секира 

Само след няколко дни Турция ще удари туристите с тежка брадва. 

Югоизточната ни съседка вкарва нов налог върху настаняването на туристи. Местният ефирен канал NTV осведоми, че данъчната ставка ще е 2% и ще влезе в действие още от първия ден на идната година.

Този двупроцентов налог ще засегне безусловно всички туристи, без оглед на това къде се настаняват. Дори да изберете да се настаните в публични къщи за посетители, къмпинги или почивни бази, ще би трябвало да заплатите този налог. Изключение вършат единствено квартирите.

В графата на изключенията попадат и студентите, които живеят в хостели, общежития или пък в лагери. Дипломатическият личен състав на непознатите страни също ще бъде „ заобиколен “ от данъчното облагане.

Прави усещане, че в огромна част от приложенията и уеб страниците за резервации към този момент е прибавен новият налог. Ако решите да резервирате стая в някой от турските хотели ще забележите покачването на цената, подбудено от добавения налог.

Тук е моментът да уточним, че в случай че сте резервирали стая преди публикуването на известието за новия закон в формалния вестник на страната, няма да плащате новия налог.
Едва ли това ще докара до сериозен отлив на туристи, още повече пък шопинг туристи, само че въпреки всичко евентуално ще остави своя отпечатък.
Източник: pochivka.blitz.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР