Само след няколко часа бившият американски президент Доналд Тръмп ще

...
Само след няколко часа бившият американски президент Доналд Тръмп ще
Коментари Харесай

На Доналд Тръмп ще бъдат повдигнати 37 федерални обвинения

Само след няколко часа някогашният американски президент Доналд Тръмп ще се изправи пред съда във Флорида. Там ще му бъдат повдигнати 37 обвинявания за нелегално предпазване на класифицирани документи. Това се случва откакто в дома му бяха открити папки за нуклеарната стратегия на Съединените щати, преписка с водача на Северна Корея Ким Чен Ун и с някогашния президент Барак Обама.

Доналд Тръмп ще бъде първият някогашен президент на Съединените щати на който ще бъдат повдигнати федерални обвинявания. Съдът във Флорида ще му повдигне общо 37 обвинявания за нелегално предпазване на класифицирани документи, лъжесвидетелстване и възпрепятстване на правораздаването.

„ Това са доста съществени обвинявания, които, в случай че федералните прокурори и Министерството на правораздаването ги повдигат, както към този момент се случи, евентуално ще бъдат изключително лесни за доказване ”, съобщи Джеймс Сампъл, професор по конституционно право.

Въпреки това, Тръмп твърди, че е почтен и трансферира виновността на президентската администрация. „ Лов на вещици. Измама и лов на вещици. Това се прави за интервенция в изборите и те вършат най-хубавото, което могат, с цел да съумеят ”, уточни Доналд Тръмп.

Часове преди делото, огромен брой последователи на някогашния президент се събраха пред съда във Флорида в символ на поддръжка. „ Това е, това е като нелепостите на Кастро и Путин. Искам да кажа, че не можеш да свалиш президент по този метод. Той е водещият претендент ”, акцентира  Кийт, последовател на Доналд Тръмп.

Властите в Маями се готвят за вероятни вълнения. „ Призоваваме хората да се показват спокойно. Разполагаме с нужните сили, с цел да подсигуряваме това ”, прикани Франсис Суарес, кмет на Маями.

И до момента в който мнозина от Републиканската партия поддържат Тръмп. „ Това е опит на държавното управление да в профил най-големия си политически зложелател и водещ претендент за президент ”, безапелационна е Марджъри Грийн, сенатор от Републиканската партия.

Други обаче са на противоположното мнение. „ Много е мъчно някой да бъде претендент за президент и да дава отговор по 37 обвинявания и още доста други, до момента в който се пробва да води акция ”, акцентира Лари Хоган, някогашен губернатор на Мериленд.

В очакване на идването на Доналд Тръмп, ограниченията за сигурност към постройката на Федералния съд в Маями бяха затегнати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР