Само след година - 90% от работните места ще изискват

...
Само след година - 90% от работните места ще изискват
Коментари Харесай

Мария Габриел: 90% от работните места ще изискват дигитални умения само след година

Само след година - 90% от работните места ще изискват цифрови умения. Това сподели комисар Мария Габриел на конференцията „ Регионалното развиване и факторите за триумф на районите ". Целта е до края на 2020 година във всяка област и район на Европа да има по този начин наречените цифрови хъбове, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Дигитализацията на бизнеса и администрацията става поетапно и в България, като към този момент у нас има пет цифрови хъба, ситуирани в огромните градове. За да се развие мрежата, и в по- дребните обитаеми места по програмата " Цифрова Европа " ще се влагат 1 милиард и 300 милиона евро.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество: 227 общини са получили ваучер за даване на безвъзмезден, високоскоростен интернет в продължение на 3 години на публичните места. Това не е всичко, несъмнено. Трябва да работим повече за цифрови хъбове. Това е това едно гише, където жителите могат да получат достъп до образование. То може да е 15 дни, то може да е 3 месеца. А дребните и междинните предприятия, стартъпите, преди да стартират бизнеса и след 3 месеца да открият, че ще банкрутират, да имат това едно място, от където ще им се даде информация на каква нисша на пазара се ситуира техният артикул.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР