Само след дни ще бъде открит официално зимният сезон в

...
Само след дни ще бъде открит официално зимният сезон в
Коментари Харесай

Зимните курорти ни посрещат с нови цени

Само след дни ще бъде открит публично зимният сезон в планинските ни курорти. Как върви подготовката за сезона и има ли смяна в цените и услугите - вижте във видеото.

По традиция Боровец ще открие зимния си сезон през декември. Цените на въжен превоз картите за един ден са 55 лева за възрастни и 30 лева за деца. Новото тази година е сезонна въжен превоз карта за делничните дни, която включва нощно каране от понеделник до петък. Цената за възрастни е 500 лева, а за деца - 300.

Пампорово чака най-силния си зимен сезон досега, това сочат ранните записвания на туристите. Курортът е изцяло подготвен, пистите към този момент се заснежават от над 200 оръдия за сняг.
Мариян Беляков - изпълнителен шеф на Пампорово АД: Почти цялата ски зона е обезпечена с изкуствено заснежаване, тъй че курортът за този сезон има извънредно нова визия, умерено може да кажем изцяло актуализирана ски зона с доста повече пространство за каране. Категорично това е най-хубавата ски зона, която досега сме имали. Същото вършим на Мечи чал, там непрестанно вършим разнообразни усъвършенствания.
Курортът още веднъж ще предложи въжен превоз карта за две ски зони на цената на една. Връзката сред Пампорово и Мечи чал се реализира с шатъл бусове. В ски зоните на няколко места има безвъзмезден безжичен интернет и станции за зареждане на мобилни устройства.

Тази година оригиналност са фамилните въжен превоз катрти, с които могат да се употребяват пакетни цени с отстъпка. Цената на дневната въжен превоз карта остава непроменена - 55 лв. за възрастен.
Зимните курорти в Югозападна България оферират на туристите разнородни направления и СПА процедури
Зимните курорти в Югозападна България стават все по-популярни освен измежду българите, само че и измежду туристи от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и Русия. В Банско феновете на зимните спортове ще могат да карат ски и сноуборд след 16 декември когато се открива новият зимен ски сезон.

Тази година в ски зоната ще бъдат сложени две екологични станции за зареждане на електроавтомобили до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат по едно и също време да зареждат 4 коли. Механите пък ще заложат на обичайните гозби като капама, чомлек, бански дъртак.

Ски ще могат да се карат и в Добринище, където има и лековита минерална вода. Предпочитани курорти през зимата са и Сандански и Марикостиново освен тъй като в тези региони е по-топло, само че и тъй като хотелите оферират спа процедури с минерална вода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР