Само след броени дни – на 2 октомври 2021 г.,

...
Само след броени дни – на 2 октомври 2021 г.,
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Мисия „Лаута” среща силна подкрепа. Включ...

Само след броени дни – на 2 октомври 2021 година, събота, ще се организира огромната самодейност Мисия „ Лаута”. Целта й е обичаният на пловдивчани парк да бъде измит от изсъхналите дървета и битовия боклук.

„ От няколко дни екипи на Оперативна програма „ Градини и паркове” работят интензивно, с цел да приготвят изгнилите стволове и паднали клони за изнасяне”, осведоми шефът на общинското дружество Веселин Козарев. Доброволците, които ще поддържат идеята, ще оказват помощ те да бъдат изнесени на алеите и да бъдат натоварени.

„ Радвам се, че в групата ни за цивилен сигнали и хрумвания доста загрижени хора ни изпратиха фотоси на сектори от парк „ Лаута “, които се нуждаят от нашата интервенция. Сега можем всички дружно да се включим в Мисия „ Лаута”, съобщи кметът на „ Тракия” Костадин Димитров.

Той напомни, че през последните години с помощта на поредни дейности от занемарен паркът се трансформира в желан както за разходки, отдих и спорт, по този начин и за разнообразни спортни и културни събития.

За миналите 10 години територията на „ Лаута” бе разширена с 80 декара и бяха залесени съвсем 2500 нови дръвчета, построена бе поливна система.

Мисия „ Лаута” се провежда взаимно от кмета на регион „ Тракия” Костадин Димитров, Оперативна програма „ Градини и паркове” и Оперативна програма „ Чистота”. Акцията е подкрепена от Сдружение „ БГ Бъди активен” и план „ Партньорство за красива и чиста България”.

До момента дарове за томболата, която ще бъде проведена за участниците, обезпечават Хобо България, Елко Мес, Белла България, Метал ин, Биттел, Бг Радио.

Партньори на събитието са РД Студио, „ БИО ПАК БГ” ООД, които ще дарят биоразградими чували и ръкавици.

Началото е в 10 часа, а сборният пункт е на централната алея до чешмичката пред барбекютата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР