Само след 2 месеца и половина, софиянци ще се запознаят

...
Само след 2 месеца и половина, софиянци ще се запознаят
Коментари Харесай

Ще сложи ли край на мизерията бъдещият кмет на район Витоша

Само след 2 месеца и половина, софиянци ще се срещнат с новите районни кметове. Триото ПП-ДБ и „ Спаси София ” към този момент показа запалянковците, мераклии  за извънредно виновните постове в столицата.
 
Сблъскали се челно с мизерията в една от столичните територии – регион „ Витоша ”, занапред предсказват, че бъдещият властник ще би трябвало крепко да запретне ръкави, с цел да се оправи с мизерията. Жителите на крайните квартали отсъждат, че живеят в най-изоставените региони в София.
     
От години, хората в Павлово ” и „ Княжево ” с оскърбление означават, че една от най-красивите като локация и природа територия е зарязана сама на себе си. Мнозина са безапелационни, че в няколко мандата към този момент даже не са забелязали, че имат кмет. Безобразни очукани и разрушени тротоари, безконечни поправки по линията на трамвай Петицата и неточен превоз са единствено част от проблемите.

Потънал в бедност е и кв. „ Княжево ”, който наподобява на призрачно гето от 70-те. Порутени здания, неприятни улици, извънредно осветяване и спирки, почтени за хорър - това съставлява остарелият софийски квартал, обичан за начална точка на излет за софиянци.

Единственият прахуляк в очите остават новите здания, множеството от които в " Павлово ", които дават излъган искра на така наречен крайни квартали.



Един от претендентите за много неуместния и сложен пост към този момент е явен – това е проектант Зарко Клинков, който от съвсем 10 години се занимава с капиталово планиране и строителство.

Клинков увери, че като гражданин на София, е наясно с проблемите на града и въпросните елементи от София. Архитектът се зарече да потуши 3 язви в града – неприятната среда в кварталите – неналичието на тротоари, паркинги, осветяване и зелени площи.



Дали новият кмет на регион " Витоша " може да пребори неприятната среда, неналичието на средства, ниската хигиена, неподдържаните градинки, ужасните тротоари, занапред ще се види, само че към този момент локалните не имат вяра, че кварталите им могат да наподобяват друго и да се радват на естествени, европейски условия на живот.     
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР