Само след 2 години за 9 от 10 работни места

...
Само след 2 години за 9 от 10 работни места
Коментари Харесай

Ще има ли криза в ЕС заради дигиталното бъдеще?

Само след 2 години за 9 от 10 работни места ще би трябвало да имаш цифрови умения, а в Европа близо 170 милиона души сега нямат даже съществени знания (бел. ред. - популацията на Европейски Съюз е почти 500 млн. души). Това разяснява във Варна еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

За да бъде наваксан този недостиг, Европейска комисия предлага да бъде основана мрежа от центрове за изключителни достижения, като упованията са България да бъде една от първите страни с подобен център, осведоми Българска национална телевизия.

Вече над 17 000 общини в целия Европейски Съюз са се записали за финансиране на планове за безвъзмезден обществен безжичен интернет. България е на едно от първите места с над 200 претенденти, които скоро ще получат отговор дали са утвърдени, стана ясно от думите на Мария Габриел.

" Темата за киберсигурността ще продължава да бъде повече от настояща, тъй като киберсигурност е освен нашите персонални данни, киберсигурността е всичко това, което е сериозна инфраструктура. Финализираме тази тематика, тъй като предлагаме нова мощна киберагенция - организацията ЕНИСА, с повече финансов и човешки запас. В настоящия бюджетен интервал имаме 500 милиона евро в тактиката за цифровизация, 100 милиона евро са разполагаем за цифрови иновационни хъбове, моята упоритост по време на идващия бюджетен интервал този бюджет да бъде утроен ", сподели още европейският комисар по цифровите въпроси.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР