Само след 2-3 месеца правителството вече може и да го

...
Само след 2-3 месеца правителството вече може и да го
Коментари Харесай

Антон Кутев: До 2-3 месеца правителството вече може и да го няма

Само след 2-3 месеца държавното управление към този момент може и да го няма, такава е актуалната действителност. Ако държавното управление се трансформира последователно в пленник на правосъдната промяна, в случай че те не съумеят доста бързо да намерят решение с проблема с прокуратурата, с пълномощията на основния прокурор и със самия него, в случай че те не съумеят да сменят Иван Гешев, Гешев ще смени държавното управление.

Това съобщи в студиото на „ Тази събота “ по БТВ някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен представител на служебните държавни управления на премиера Стефан Янев Антон Кутев. „ Ако до май не покажат действителни резултатите, по този начин ще се сгъсти обстановката към държавното управление, че въобще не е ясно дали ще оцелее и обединението и държавното управление. Реформи могат да се вършат единствено при първите 2-3 месеца от ръководството на държавното управление, тъй като по-късно ти към този момент нямаш публично довери, всяка промяна е обвързвана със опозиция в системата. Почнеш ли да правиш промени, когато нямаш публично доверие, ще ти вдигнат митинги и ще те смъкват. Т.е. мина към този момент повече от месец. Ключовите промени, които трябваше да стартират, не са стартирани “, добави той.

Кутев няма никакво подозрение, че Българска социалистическа партия е подкрепила Румен Радев за втория президентски мандат, само че различен е въпросът дали управлението в лицето на Корнелия Нинова го е подкрепило. „ Нинова имаше серия от дейности, които бяха против това – от самото издигане на кандидатурата до последната седмица, през която влизахме в спорове, явно ориентирани към президента. Не мога да схвана по-голямата част от дейностите на Нинова, точно там може би идват и несъгласията във външното говорене на Българска социалистическа партия. След като имаш внезапен спад от милион на 260 000 гласа на изборите за какво продължаваш да държиш ти да управляваш. Съвсем обикновено е във всяка европейска демократична страна, когато загубиш изборите, си подаваш оставката “, съобщи той.

По думите на Кутев „ Нинова работи извънредно доста за личностното си показване в политиката и най-вероятно известността и силата на Румен Радев не са били задоволително комфортни за нея като политик “. Бившият народен представител от Българска социалистическа партия добави, че нямам никакво желание да става ръководител на партията и в никакъв случай няма да стана подобен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР